Δυτική Αχαΐα: Πάει προς… διαρχία(!) η αντιπολίτευση

Η δημοτική αντιπολίτευση στη Δυτική Αχαΐα βαίνει ολοταχώς προς «διαρχία», υπό τον κίνδυνο της σύγχυσης.

received 203193281822151

Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η ήδη δύσκαμπτη διαδικασία διαδοχής του τ. δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου, αφού οι προαναγγελθέντες μήνες που αυτή θα γινόταν παρήλθαν άπραγοι και η αξιωματική αντιπολίτευση τελεί ακόμα σε «σημείο μηδέν» ως προς την αλλαγή ηγεσίας, με μόνη εξέλιξη το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον των τριών «μνηστήρων», Φίλιππα Λιάκου, Αλέκου Ορδίτη και Νίκου Ασκούνη.

Οι εκτιμήσεις για το πότε τελικά θα γίνει η «αλλαγή φρουράς» στην ομάδα, διαφέρουν από πρόσωπο σε πρόσωπο, με κάποιους να παραπέμπουν τη διαδικασία από Σεπτέμβριο και μετά και ορισμένους άλλου να πιστεύουν ότι ακόμα κι εντός Αυγούστου είναι εφικτό να τελειώσει το εσωπαραταξιακό «σίριαλ»!

Ομως, καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος», βάζουν τώρα και μία τρίτη εκδοχή, η οποία σύντομα μάλιστα θα ζητηθεί από μερίδα συμβούλων και θα συζητηθεί στην ομάδα. Σύμφωνα μ’ αυτή, για να μην υπάρξει «κοιλιά» στον θεσμικό της ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο, ανεξαρτήτως του αν θα βγει νέος αρχηγός, θα ζητηθεί από τον Χρ. Νικολάου να πάρει πίσω την απόφαση για παραίτησή του από το ΔΣ ώστε να συνεχίζει ομαλά την αντιπολιτευτική του πορεία, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η δημοτική αντιπολίτευση βαίνει ολοταχώς προς «διαρχία», υπό τον κίνδυνο της σύγχυσης. Με το ερώτημα να προκύπτει αβίαστα. Θα συνεχιστεί η πολιτική γραμμή του κ. Νικολάου ή του διαδόχου του και της πολύ πιθανής επιθυμίας του ν’ αλλάξει πράγματα και να οδηγήσει τη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» ενωμένη αλλά ανανεωμένη στις επόμενες κάλπες;

Το τριπλό μέτωπο των υποψηφίων αρχηγών

  • Ο Φίλιππας Λιάκος συνεχίζει ανυποχώρητα τις επαφές του, θεωρεί ότι ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης έχει νωπή την έξωθεν καλή μαρτυρία των συνδημοτών του και δεν σκέφτεται κατ’ ελάχιστον να κάνει πίσω. Μάλιστα, αν χρειαστεί θα εξετάσει ακόμα και αυτόνομη πορεία, κάτι που διαμηνύει ωστόσο πως δεν θα επιθυμούσε.
  • Ο Αλέκος Ορδίτης, λόγω οικογενειακού πένθους αυτή την περίοδο είναι αποτραβηγμένος από τα τεκταινόμενα και το σημαντικότερο δεν έχει, προς το παρόν, επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμος να στηρίξει άλλον συνδιεδικητή της αρχηγίας.
  • Ο Νίκος Ασκούνης συζητά και με τους δύο και δεν βλέπει την ανάμιξή του με την τοπική αυτοδιοίκηση μόνο ως αποτέλεσμα των εσωτερικών εξελίξεων στην ομάδα του Χρ. Νικολάου, έτοιμος να τραβήξει μπροστά με δικό του νέο συνδυασμό.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ