Δυτική Αχαΐα: Σχέδιο δράσης για νερό κι εργάτες γης

Η «γάγγραινα» του νερού και η ανεξέλεγκτη κινητικότητα εργατών γης σε παράλληλο σχέδιο του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας και του διοικητή 6ης ΥΠε.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Στρατηγικής σημασίας ενέργειες, από τη μία κατά της «γάγγραινας» που λέγεται νερό και από την άλλη κατά της ανεξέλεγκτης κινητικότητας εργατών γης στη δυτική πλευρά του αχαγιώτικου κάμπου, θέτουν σε εφαρμογή, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και ο διοικητής της 6ης ΥΠε.

Στο πρώτο – μόνιμο μέτωπο της υδροδότησης, υπό τον φόβο να επαναληφθούν διακοπές του παρελθόντος, η ΔΕΥΑ Δυμαίων καλεί σε συνετή κατανάλωση πόσιμου νερού, ενώ εντείνει την ανακοπή της ασύδοτης έως και παράνομης χρήσης με συνεχείς διακοπές παροχών, ώστε η κατάσταση να μη μετατραπεί σε τραγική. Τέσσερα συνεργεία «τσιμπούν» και τιμωρούν καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ επιβάλλει διαρκώς οικονομικά πρόστιμα. Μέχρι τώρα η ΔΕΥΑΔ έχει κόψει πάνω από 300 παροχές παράνομες, κακοπληρωτών ή καμουφλαρισμένης άρδευσης. «Εκτιμώ ότι το καλοκαίρι δεν θα είναι τόσο δύσκολο, με βλάβες και διακοπές, όσο τα προηγούμενα χρόνια» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο Σπύρος Μυλωνάς.

Στο δεύτερο – δύσκολο μέτωπο της πανδημίας, οι διαμαρτυρίες δημοτών και αγροτών, από Λακκόπετρα μέχρι και την Ηλεία, για κίνδυνο της δημόσιας υγείας από τους 40.000 διάσπαρτους εργάτες γης, έκαναν τον Γιάννη Καρβέλης, ν’ αναλάβει την πρωτοβουλία να επισκεφθεί τη γειτονική Βάρδα και να συζητήσει με τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ιατρό Γ. Λέντζα. Του ζητήθηκε να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των εργατών γης, ώστε κατόπιν να οργανωθούν ομάδες με ιατρούς και νοσηλευτές που θα κάνουν εμβολιασμούς στους αλλοδαπούς. Με εργάτες γης, λαθρομετανάστες, καθημερινά παρατηρείται κοινή κίνηση σε ίμαγαζιά, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, γραφεία, τραπεζικά ΑΤΜ, ΚΕΠ κ.ά. και αν δεν υπάρξει προφύλαξη, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ