Δυτική Αχαΐα: Συμπληρωματική πίστωση 980.000 ευρώ για το νέο Δημαρχείο

Εξασφαλίστηκε η πλήρης χρηματοδότηση του έργου

Δυτική Αχαΐα: Συμπληρωματική πίστωση 980.000 ευρώ για το νέο Δημαρχείο

Η προσπάθεια είχε καταβληθεί συστηματικά με αλλεπάλληλες συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τελικά απέδωσε και το έγγραφο που έφτασε σήμερα (23/9) στο Δημαρχείο με την υπογραφή του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα αναφέρει τα εξής:

«Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 21748/25-11-2020 (ΑΔΑ: 6ΟΘ046ΜΤΛ6-0Φ7) Απόφασης Ένταξης του έργου με τίτλο «Ανέγερση – προσθήκη νέας πτέρυγας Δημαρχείου Δήμου Δυτικής Αχαΐας», με Δικαιούχο το «Δήμο Δυτικής Αχαΐας» και αρχικά εγκεκριμένο π/υ 1.240.000 €.

Η τροποποίηση αφορά στην αύξηση του ποσού χρηματοδότησης της απόφασης ένταξης κατά 980.000€, προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση του π/υ του έργου λόγω τροποποίησης της μελέτης. Το νέο ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης διαμορφώνεται στα 2.220.000€. Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναγράφονται στην με αρ. πρωτ. 21748/25- 11-2020 Απόφαση Ένταξης, όπως ισχύει».

«Οι προσπάθειές μας για την ανέγερση νέου Δημαρχείου στην Κάτω Αχαΐα είχαν προσκρούσει στον ανεπαρκή αρχικό προϋπολογισμό του έργου. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να ξεκινούν έργα χωρίς εξασφαλισμένη την πλήρη χρηματοδότηση και να μένουν στη μέση, ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε:

«Εργαστήκαμε συστηματικά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και τον αναπληρωτή Υπουργό και τα καταφέραμε. Εξασφαλίστηκε συμπληρωματική πίστωση και τώρα προχωράμε στη δημοπράτηση του νέου δημαρχείου με εξασφαλισμένους όλους τους πόρους για την ολοκλήρωση του έργου. Εκτιμώ ότι, με την ολοκλήρωση, του διαγωνισμού, μέσα στην επόμενη χρονιά θα έχουμε ανάδοχο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας θα αποκτήσει τη στέγη που του αξίζει και μάλιστα στην έδρα του, την Κάτω Αχαΐα. Ένας από τους βασικούς μας στόχους μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης, γεγονός που μου επιτρέπει να εκφράσω την ικανοποίησή μου γι’ αυτήν την εξέλιξη».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο Πατρών - Πύργου: Αυτοί είναι οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος
Πελετίδης για τρένο: Ζήτησε και πήρε απαντήσεις - Τα κόμματα και η «επανάσταση» του Δήμου
Καιρός: Παραμένει η κακοκαιρία «Bogdan» στη Δυτική Ελλάδα με άνοδο της θερμοκρασίας
Κορονοϊός: Νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα - Πόσα εντοπίστηκαν