Δυτική Ελλάδα: Νέο προφίλ στο περιφερειακό συμβούλιο με γυναίκες

Αλλαγή φρουράς στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου. Νέος ρόλος στον Τάκη Παπαδόπουλο.

Δυτική Ελλάδα: Νέο προφίλ στο περιφερειακό συμβούλιο με γυναίκες

Νέα διάταξη δυνάμεων και νέες ισορροπίες με γεωπολιτικό γνώμονα έφερε η χθεσινή εκλογή προεδρείου στο περιφερειακό συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας όπως είχε προαναγγείλει η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Τρεις γυναίκες, μία από κάθε νομό, κατέλαβαν τις θέσεις του προεδρείου με τη δικηγόρο Μαρία Μπίλια από την Ηλεία που ανήκει στην παράταξη Φαρμάκη, όπως πρώτη είχε γράψει η «Π» να είναι η νέα πρόεδρος του συμβουλίου και να αντικαθιστά τον αχαιό συνάδελφό της Τάκη Παπαδόπουλο.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η Αχαιή Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα από την παράταξη Κατσιφάρα, ενώ γραμματέας του συμβουλίου παρέμεινε η Ευθυμία Γρίνου, που προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία και ανήκει στην παράταξη Σπηλιόπουλου, ανανεώνοντας τη θητεία της.

Ο Ν. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Τάκη Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Δριβίλα, σημειώνοντας πως ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στα καθήκοντά τους και μάλιστα, υπό τις πολύ ιδιαίτερες και αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου προεδρείου, κάνοντας λόγο για μία δυναμική και αισιόδοξη διαδικασία.

Οι πληροφορίες της «ΠτΔ» αναφέρουν πως ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να άφησε τη θέση του προέδρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνει αναξιοποίητος καθώς το έργο του έχει εκτιμηθεί από την περιφερειακή αρχή. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντά, η νέα πρόεδρος, Μαρία Μπίλια, μεταξύ άλλων τόνισε: «Με πλήρη επίγνωση της χρονικής συγκυρίας και των συνθηκών που επικρατούν, αλλά και της επιτυχημένης θητείας όλων όσοι υπηρέτησαν τον θεσμό του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου μέχρι σήμερα, σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια που θα προάγει την συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου».

 

ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στη συνέχεια, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την κλήρωση που διενεργήθηκε μεταξύ όσων ισοψήφησαν, η νέα σύνθεση ανά συνδυασμό έχει ως εξής:

«Ολα από την Αρχή»
Τακτικά μέλη: Βασίλης Γιαννόπουλος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, Χαράλαμπος Μπονάνος Αναπληρωματικά μέλη: Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

«ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Δικαίωμα στην πρόοδο»
Τακτικά μέλη: Κωνσταντούλα Κατσαρή – Μαυραγάνη, Διονύσιος Καπλάνης, Κωνσταντίνος Καρπέτας. Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Δριβίλας, Ιωάννης Λύτρας, Γιώργος Αγγελόπουλος.
«Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ»
Τακτικό μέλος: Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Αναπληρωματικό μέλος: Χρήστος Κωστακόπουλος.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Τακτικό μέλος: Νικόλαος Μωραΐτης, Αναπληρωματικό μέλος: Γρηγόριος Συμεωνίδης.
Στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχουν ακόμη ως πρόεδρος ο περιφερειάρχης ή ένας αντιπεριφερειάρχης που ο ίδιος θα ορίσει και δύο ακόμη αντιπεριφερειάρχες, ως μέλη.

 

Ποια είναι η Μαρία Μπίλια

Δυτική Ελλάδα: Νέο προφίλ στο περιφερειακό συμβούλιο με γυναίκες H Μαρία Μπίλια είναι δικηγόρος και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1999 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ από το έτος 2010 και εντεύθεν είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γεννήθηκε στη Γαστούνη του Δήμου Πηνειού ΠΕ Ηλείας, όπου και ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πηνειού ΠΕ Ηλείας κατά τη διετία 2017-2019. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ηλείας με τον συνδυασμό «Ολα από την αρχή-Νεκτάριος Φαρμάκης» και εξελέγη, υπηρετώντας έκτοτε τον θεσμό του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου όσο και από τη θέση της προέδρου της ανώνυμης εταιρείας «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΕ».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Ναι στα έργα στο υδρευτικό δίκτυο αλλά...
Αιγιάλεια: Νέα σελίδα για τη ΔΕΥΑ - Αναδείχθηκε ανάδοχος για τα συστήματα τηλεελέγχου
Πάτρα: Σε αυτά τα τηλέφωνα καλούν όσοι έχουν κομμένο ρεύμα και θέλουν επανασύνδεση
Πάτρα - Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» -Συνδικαλιστική Αλλαγή: Συνεργαζόμαστε με όλους πλην της ΑΚΕ