Δυτική Ελλάδα: «Υπέρ του εμβολιασμού, κατά της υποχρεωτικότητας», λέει η Ένωση Πυροσβεστών

Τι αναφέρει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδος

Δυτική Ελλάδα: «Υπέρ του εμβολιασμού, κατά της υποχρεωτικότητας», λέει η Ένωση Πυροσβεστών

Υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας δηλώνει η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης σχετικά με τον εμβολιασμό:

«Η Ένωσή μας από την αρχή της πανδημίας, αφουγκραζόμενη πάντα τα προβλήματα και τις ανάγκες των μελών μας, ακόμη και όταν υπήρξε καθυστέρηση και αδυναμία χορήγησης των απαραίτητων υγειονομικών υλικών από τους αρμόδιους, χορήγησε άμεσα τα απαραίτητα υγειο- νομικά υλικά, προκειμένου το Πυροσβεστικό Προσωπικό να εκτελεί με ασφάλεια τα καθήκοντά του. Συνεπώς από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διασποράς του κορονοϊού, εκτελώντας έργο πέρα από τα όρια της αποστολής του Π.Σ., όπως αυτή περιγράφεται στο Ν.4662/2020 . Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας, που έλαβε χώρα την 01/09/2021, ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκε διεξοδικά ήταν: «Περί Εμβολιασμού Υπαλλήλων». Ύστερα από ανταλλαγή απόψεων από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας, υπερψηφίστηκε η αναλυτική τοποθέτηση και πρόταση του Προέδρου μας, Φερτάκη Βασίλειου, με ψήφους οκτώ (08) ΥΠΕΡ – ένα (01) παρών – δύο (02) απόντες, η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Α) Καθιστούμε σαφές ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, πλην όμως, ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα αυτού, διότι ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική υπό- θεση του κάθε συναδέλφου και των οικογενειών μας.

Β) Διαφωνούμε με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για τη διενέργεια των Rapid Test, για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας και προτείνουμε, ξεκάθαρα, τη δυνατότητα διενέργειας αυτών στις κινητές μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ και στις δημόσιες δομές υγείας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις, που επιφέρουν τα επιβαλλόμενα μέτρα στους συναδέλφους μας, καθόσον μηνιαίως καταβάλλουμε τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές και ποσά για υγειονομική κάλυψη. Είναι μία ακόμα έμμεση μείωση του οικογενειακού μας εισο- δήματος αφού καλούμαστε να πληρώνουμε ιατρικές εξετάσεις από το υστέρημα μας.

Γ) Τονίζουμε την αναγκαιότητα συντονισμένης προσπάθειας, από ειδικούς με επιστημονικά επιχειρήματα, έτσι ώστε να ενημερωθεί σωστά και αναλυτικά το ανεμβολίαστο Πυροσβεστικό προσωπικό, γιατί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα με σχέδιο και στρατηγική δεν έχει συμβεί από τους αρμόδιους φορείς. Πιστεύουμε στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, επενδύοντας στην πρόληψη.

Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η ενημέρωση των πολιτών και η επιστημονική τεκμηρίωση αποτελούν τα πλέον πρόσφορα μέσα, προκειμένου να επεκταθεί ο εμβολιασμός και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Περαιτέρω, από την πρώτη στιγμή παρατηρούμε τις ανησυχίες και τους προβληματι- σμούς συναδέλφων μας, τόσο στο ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού όσο και σε κυρώσεις σε όσους παραμείνουν ανεμβολίαστοι. Απαντάμε, ξεκάθαρα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι κοινωνίες προοδεύουν μέσα από τη συνεννόηση και τη συναίνεση και όχι με απαγορεύσεις και υποχρεωτικότητες, οι οποίες επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Το Νομικό Επιτελείο της Ένωσης, θα βρίσκεται στη διάθεση των μελών της σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί, σχετικά με τα ανωτέρω».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσοκομείο Ρίου: Μετέτρεψαν τις τουαλέτες για ΑμεΑ... σε αποθήκες!
«PLAYSPORTS»: Μια Πατρινή εταιρεία αθλητικής ένδυσης που γιγαντώνεται!
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Προβλήματα σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο - Εγκλωβίστηκε οικογένεια
Σε ποια σημεία θα γίνουν rapid tests το Σαββατοκύριακο