e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών
Μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ανακοινωθεί η έναρξη του δεύτερου κύκλου εκπαίδευσης-πιστοποίησης για 1.200 ακόμα λογιστές και δικηγόρους.
Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης και πιστοποίησης λογιστών-φοροτεχνικών και δικηγόρων και, μέσα στις επόμενες ημέρες, οι επιτυχόντες θα ενταχθούν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, τόσο η εκπαίδευση όσο και οι εξετάσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας, όπως αποδεικνύεται και από τον τελικό αριθμό των επιτυχόντων. «Αυτό έγινε, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ότι οι πιστοποιημένοι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις τους εγχειρήματος, καθώς η απονομή συντάξεων είναι μια σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί υψηλές ικανότητες και γνώσεις. Έτσι, θωρακίζεται το ίδιο το σύστημα απονομής, αλλά και ενισχύεται με την εμπλοκή των καλύτερων λογιστών και δικηγόρων. Ο e-ΕΦΚΑ μερίμνησε για το αδιάβλητο των εξετάσεων, καθώς τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες ταυτοποίησης των εξεταζομένων και η μυστικότητα των θεμάτων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, «από τους 1.200 αρχικά εγγεγραμμένους στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης:
– Οι 1.147 (96%) συμμετείχαν κανονικά στην εκπαίδευση, ενώ οι υπόλοιποι 53 δεν συμμετείχαν καθόλου.
– 790 είχαν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στη σημερινή εξέταση και 357 ζήτησαν εξαίρεση από τη διαδικασία εξετάσεων, λόγω υποχρεώσεων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
– Στις σημερινές εξετάσεις συμμετείχαν τελικά 547, εκ των οποίων οι επιτυχόντες είναι 179.
Τονίζεται επίσης πως οι μισοί από τους επιτυχόντες σημείωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες άνω του 8/10, αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας τους».
Αύριο πρόκειται να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τους επιτυχόντες και, μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής συντάξεων.
Με νεότερη ανακοίνωση θα περιγράφεται η διαδικασία επιλογής των πιστοποιημένων από τους ασφαλισμένους. Σε πρώτη φάση, θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ. Οι κατηγορίες αυτών των συντάξεων καλύπτουν περίπου το 75% του συνόλου των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ανακοινωθεί η έναρξη του δεύτερου κύκλου εκπαίδευσης-πιστοποίησης για 1.200 ακόμα λογιστές και δικηγόρους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Δημιουργική Γραφή και Έκφραση…από τον Σύλλογο του Γηροκομειού
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Οι «Βάκχες» στην Αρχαία Ολυμπία
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
