ΕΦΚΑ Πάτρας: Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είδε, άκουσε και… «έδωσε» συντάξεις – ΦΩΤΟ

Εύσημα και προτροπές του υπουργού Εργασίας στο προσωπικό του ΕΦΚΑ Πατρών για την πορεία εκκαθάρισης των κύριων συντάξεων. Ακουσε προβλήματα, μίλησε με ασφαλισμένους και ζήτησε από τους υπαλλήλους να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Συντάξεις

Απογραμμάτιστη – αν και πιθανολογούμενη από τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΚΑ Αχαΐας – ήταν η επίσκεψη στα γραφεία του φορέα, στην οδό Γούναρη της Πάτρας, την οποία πραγματοποίησε χθες το πρωί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασφαλισμένους και με το προσωπικό του οργανισμού.

Πάτρα: Στον ΕΦΚΑ Πάτρας ο Κωστής Χατζηδάκης – Τι είπε σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους ΒΙΝΤΕΟ

Η ΕΙΚΟΝΑ

Η γενική εικόνα που αποκόμισε ο υπουργός ήταν κατά βάση θετική, καθώς οι ασφαλισμένοι τόνισαν ότι η κατάσταση στο κατάστημα της Πάτρας έχει βελτιωθεί σημαντικά ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού.Συνωστισμός δεν υπήρχε, καθώς τα ραντεβού κλείνονται πλέον τηλεφωνικά στο 1555, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και αυτό συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Συντάξεις

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τα παράπονα που δέχθηκε, αφορούσαν σε δύο μόνο περιπτώσεις. Η πρώτη είχε να κάνει με την ταλαιπωρία που υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι με τις επιτροπές των ΚΕΠΑ για τα αναπηρικά επιδόματα. Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι το πρόβλημα σύντομα θα επιλυθεί, μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας.
Ενας ασφαλισμένος τον πλησίασε κάποια στιγμή και του εξέθεσε το πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της κύριας σύνταξής του. «Ζητώ να μου πουν, πότε θα πάρω τη σύνταξή μου, αλλά κανείς δεν μου δίνει απάντηση», είπε ο εν λόγω ασφαλισμένος. Ο υπουργός, τόνισε ότι οι απονομές των κύριων συντάξεων έχουν επιταχυνθεί και σε τρεις μήνες το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σε σύσκεψη που είχε με τους διευθυντές των τμημάτων, ο υπουργός Εργασίας στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της απονομής των συντάξεων, καθώς είπε ότι για τον ίδιο αποτελεί μεγάλο στοίχημα. «Πρέπει να το δούμε σαν πρόκληση, κάτι να αλλάξει γιατί δεν αισθάνομαι καλά ως πολίτης. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας» είπε προς τους διευθυντές ο κ. Χατζηδάκης, και τόνισε ότι «αποδίδει μεγάλη έμφαση στο θέμα των συντάξεων, γιατί εν έτει 2022 είναι εθνική ντροπή, να υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις».

Συντάξεις

Ο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ «Π»

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Κάνουμε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του πιο προβληματικού οργανισμού στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώνεται από τα επιμέρους στοιχεία. Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική επίλυση των εκκρεμών συντάξεων και αυτό συμβαίνει και εδώ στην Αχαΐα. Η εξυπηρέτηση έχει αναβαθμιστεί γιατί λειτουργεί το 1555 με ηλεκτρονικά ραντεβού. Πρόσφατα περάσαμε σε μια νέα εποχή με την εισαγωγή του νέου θεσμού των ψηφιακών ΚΕΠΑ. Η προσπάθεια συνεχίζεται με το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ που μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και την ψηφιοποίηση των αρχείων για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και της καθημερινότητας των υπαλλήλων. Θα προχωρήσουμε μπροστά με σύστημα και αποτελεσματικότητα, γιατί το οφείλουμε στους ασφαλισμένους. Οι πολίτες με εξαίρεση ενός, ήταν ικανοποιημένοι, πράγμα που και εμένα ικανοποίησε και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του τοπικού ΕΦΚΑ».

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινή του συνέντευξη στην «Π» ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στον μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων συντάξεις του ΕΦΚΑ, στη Δυτική Ελλάδα με ποσοστό ολοκλήρωσης 95% και στην Αχαΐα με 95,8%!

Κωστής Χατζηδάκης στην «Π»: «Η κυβέρνηση, παρά τα λάθη, είναι για τα δύσκολα» – Οι δυσκολίες δεν θα φέρουν νωρίτερα τις εκλογές

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πάντως, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του και να συγχαρεί το προσωπικό, για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους γίνεται πλέον η εκκαθάριση και η απονομή των κύριων συντάξεων. Οπως είπε, η Πάτρα πρωτοπορεί και για το 2021 έχουν εκκαθαριστεί 960 φάκελοι κύριων συντάξεων και μένουν λιγότεροι από 350 για εκκαθάριση.

Συντάξεις

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 

Στις επαφές που είχε με το προσωπικό και τους προϊσταμένους του ΕΦΚΑ, ο κ. Χατζηδάκης, ενημερώθηκε για πολλά θέματα και προβλήματα. Στον υπουργό αναδείχθηκαν από τον διευθυντή του υποκαταστήματος Αλέξη Κοτρωνόπουλο και την διεθύντρια του περιφερειακού ΠΕΚΑ Κωνσταντίνα Τσάκωνα, τα προβλήματα που προέκυψαν από την μετάβαση και προσαρμογή των ταμείων στον οργανισμό.

«Μας παίρνουν τηλέφωνο στο κινητό, ακόμα και στις 5 το πρωϊ» είπε ο κ. Κοτρωνόπουλος. «Εξυπηρετούμε κάθε ασφαλισμένο, χωρίς να αφήνουμε εκκρεμότητες. Δίνουμε όλοι την ψυχή μας, ανοίξαμε τις πόρτες σε όλο τον κόσμο, αλλά θεωρούμε προσβολή τα παράπονα» είπε ο διευθυντής, για να πάρει την απάντηση του υπουργού, ότι κατανοεί τη θέση τους, αλλά πρέπει να επιδεικνύουν υπομονή.

Ο κ. Χατζηδάκης πέρασε από όλα τα τμήματα. Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον υπουργό Εργασίας το ζήτημα της βελτίωσης των υποδομών, ενώ μεγάλο βάρος έριξαν στην αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής, τα οποία σήμερα είναι απαρχαιωμένα και διάσπαρτα. Καθησύχασε τους υπαλλήλους ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης έχει μπει το έργο της εισαγωγής ενιαίου πληροφοριακού συστήματος και ψηφιοποίησης όλων των αρχείων του ΕΦΚΑ με 47 εκατ. ευρώ.

Για τις ελλείψεις προσωπικού, που έθεσε το σωματείο εργαζομένων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι προωθούνται 700 προσλήψεις, ο ρυθμός των οποίων όμως, εξαρτάται από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.Ακόμα, οι υπάλληλοι έθιξαν στον υπουργό το πρόβλημα της ανασφάλιστης και της υποδηλωμένης εργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης τους παρακάλεσε να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες με τις κύριες συντάξεις του 2021, ώστε να ασχοληθούν με τις επικουρικές, που έχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Καλάβρυτα
Νίκος Δένδιας
ερντογάν