Ειδικό Δικαστήριο: Στον εισαγγελέα η κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα

Πρόταση της εισαγγελέως, αντεισσαγγελέως του Αρείου Πάγου Ολγας Σμυρλή

Ειδικό Δικαστήριο

Στον εισαγγελέα για διερεύνηση ζήτησε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου να σταλούν τα πρακτικά της δίκης με την καταγγελία της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ότι «τσάντες και φάκελοι με χρήματα πήγαιναν από το γραφείο του επιχειρηματία στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρόταση της εισαγγελέως, αντεισσαγγελέως του Αρείου Πάγου Ολγας Σμυρλή αν γίνει δεκτή από το Δικαστήριο, όπως αναφέρει το skai.gr, δρομολογεί νέα δεδομένα για το εν λόγω θέμα με επικείμενη εισαγγελική έρευνα.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Ότιδηποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κτλ…είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν» ανέφερε η κυρία Σμυρλή κατά την ανάπτυξη της πρότασης της.

Η εισαγγελική λειτουργός επίσης πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων της πλευράς Παππά, για πλαστότητα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του πρώην υπουργού και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σημειώνοντας όμως μεταξύ άλλων. «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωης αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης,ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κ. Σμυρλή σημείωσε: «δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Γραφολογική εξέταση

Νωρίτερα, ο συνήγορος του επιχειρηματία, Αγγελος ΚαραχΆλιος προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της εξ απόρρητων του Χρήστου ΚαλογρΊτσα, γραμματέως του Ευθαλίας Διαμαντή, όσο και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

«Η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπουρη, διακεκριμενη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θαλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος.

Κατά την ίδια, ούτε τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο εμφανίζουν διάσπαση, ενώ υπάρχει συνοχή των συνομιλιών, όποτε κατά τη γραφολόγο δεν έχουν υποστεί αλλοίωση.