Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Αχαΐα

Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Αχαΐα

Με ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ενημερώνει για τη συμμετοχή της στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ανακοινώνει τους υποψηφίους βουλευτές, στην Αχαΐα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μάη υπογραμμίζει την ανάγκη για συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και την κυβέρνηση της ΝΔ. Την ανάγκη να συγκροτήσουμε ισχυρή εργατική και λαϊκή ανατρεπτική αντιπολίτευση με δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά.

Η ΝΔ επικράτησε στις εκλογές έχοντας την αμέριστη υποστήριξη κέντρων του κεφαλαίου και των καθεστωτικών ΜΜΕ, με την αξιοποίηση του κρατικού μηχανισμού και εκφράζοντας μια γραμμή σταθερής κυβερνητικής υλοποίησης της πολιτικής κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Όμως η αποδοχή του ασφυκτικού πλαισίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπερψήφιση παραπάνω από των μισών νομοσχεδίων της ΝΔ, η αναζήτηση επί της ουσίας συναίνεσης με τη ΝΔ στις μεγάλες κρίσεις της (πανδημία, υποκλοπές, Τέμπη), το συνειδητό φρενάρισμα των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων η λογική «θα λογαριαστούμε μετά», συνολικά η υποστήριξη της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ και το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και την «καραμανλική» δεξιά  τελικά ενίσχυσε την κυβέρνηση της ΝΔ που υλοποιεί αυτή την πολιτική.  Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε την πλάτη του στον κόσμο της Αριστεράς και του αντισυστημικού ρεύματος που βγήκε μαζικά στους δρόμους και εισέπραξε την αποδοκιμασία του στις κάλπες.

Η ενισχυμένη εκλογική παρουσία του ΚΚΕ, καταγράφει και εκφράζει  μια τάση αριστερής αντιπολίτευσης εργαζομένων και νεολαίας, είναι όμως μικρή  συγκριτικά με την μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ήττα και για το ΜεΡΑ25 και τη λογικής της «ρεαλιστικής ανυπακοής». Οι «ρήξεις» και οι «δημιουργικές ασάφειες» μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αναπαράγουν τις παλιότερες αυταπάτες του «ούτε ρήξη-ούτε υποταγή», προσκρούουν στην λαϊκή πείρα της προηγούμενης περιόδου και, τελικά, δεν πείθουν.

Η πολιτική της ΝΔ και του κεφαλαίου πριμοδοτεί και την εμφάνιση ακροδεξιών, θρησκόληπτων και εθνικιστικών σχηματισμών. Η αντιμετώπισή τους κρίνεται στο άνοιγμα της αντιπαράθεσης με τον ρατσισμό και τα κλειστά σύνορα, στην διεθνιστική στάση της Αριστεράς,  στη σύνδεση αυτών των μαχών με την εργατική τάξη και τους αγώνες της, την αντιπαράθεση με την θρησκοληψία και τον ανορθολογισμό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε τη μάχη των εκλογών επιδιώκοντας να εκφραστεί και εκλογικά το αντισυστημικό ρεύμα, με τρόπο συνειδητό και αντικαπιταλιστικό, με το σύνθημα «να γίνει η αντισυστημική οργή δύναμη ανατροπής»! Έδωσε την μάχη ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτοντας και αντιπαλεύοντας παράλληλα την συναινετική αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Υπερασπίστηκε το αντικαπιταλιστικό προγράμμα και μέτωπο.  Απέδειξε στην πράξη πως μόνο μια Αριστερά που προβάλει τολμηρά την προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής μπορεί να σταθεί απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος. Οι κοινωνικοί αγώνες θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν! Η κοινωνική δυσαρέσκεια και η οργή για το σύστημα και τους διαχειριστές του δεν καταλαγιάζουν. Η πρόκληση να μετασχηματιστούν σε ένα ισχυρό ρεύμα ανατροπής είναι μπροστά μας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παλέψει για την οικοδόμηση της εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Θα δώσει την μάχη για την συγκρότηση και ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού ρεύματος αυτού σε όλες τις επερχόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες!

Oι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Αχαΐα:

Αγγελόπουλος Ιωάννης, άνεργος-μέλος του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης

Ηλιάδη Δέσποινα, Καθηγήτρια Αγγλικών

Θεοχαροπούλου Κωνσταντίνα, φιλόλογος-εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση

Κάνιστρα Ιωάννα, μηχανολόγος μηχανικός – μέλος του ΣΜΤ

Καραμπέλη Κωνσταντίνα, αρχιτέκτων μηχανικός

Κοσίνας Χρήστος, Βιολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Παν. Πατρών, περιφερειακός σύμβουλος

στην Δυτική Ελλάδα

Μασούρας Ιάσων, φυσικός- πρόεδρος του ΣΙΕΛ Αχαΐας

Μπελιάς Δημήτρης, συμβασιούχος υγειονομικός στο νοσοκομείου του Ρίου

Παναγόπουλος Ελευθέριος, τεχνολόγος γεωπόνος, αγρότης στο Αίγιο

Πελεκούδας Νικόλαος, Εργαζόμενος Καθηγητής στα Φροντιστήρια – Υπ.

Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής

Χονδρογιάννης Χρήστος, Βιολόγος-Ερευνητής, Διδάκτωρ Παν. Πατρών».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ