Εκλογές 2023: Που κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση πριν τις κάλπες – Η πρόθεση ψήφου
Η τελευταία δημοσκόπηση της Marc λίγες ώρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.
Μεγάλο προβάδισμα 7,3 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Marc πριν τις εκλογές που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 7,7%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,5%.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc (12/5) η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 6,6 μονάδες. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται μέσα σε μια εβδομάδα να «τσιμπάει» μισή μονάδα, η μεταβολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή (+0,2%) ενώ πτωτικές τάσεις καταγράφει το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ το οποίο υποχώρησε από το 8,9% στο 7,7%.
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ αναμένεται να λάβει από 34 έως 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 27,6 έως 31,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 7,5 έως 10,5%, το ΚΚΕ από 5,5 έως 7,5%, η Ελληνική Λύση από 2,8 έως 4,8% και το ΜέΡΑ25 από 2,8 έως 4,8%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει ένα μεγάλο προβάδισμα 65,5% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38,8% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ρετινόλη το καλοκαίρι: Επιτρέπεται τελικά ή πρέπει να τη βάλουμε στο «συρτάρι»;
Ο νέος σχεδιασμός Liquid Glass αναβαθμίζει το WhatsApp στο Mac
Εκπαιδευτική εκδρομή του Αρσακείου Πατρών σε Γερμανία, Ελβετία, Άλπεις ΦΩΤΟ
Ποια φρούτα και λαχανικά «κρατούν» τα περισσότερα φυτοφάρμακα
Το Apple Music έρχεται στα Volvo
