Εκλογές στην Εστίαση: Νέα σελίδα… και με «φρέσκα» πρόσωπα

Με νικήτρια στις εκλογές την τάση του estiasi greece (Γιατράς, Κούλης, Ματθαιόπουλος, Φάκαλος) ο ΣΚΕΑΝΑ αλλάζει σελίδα δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και στα προβλήματα του κλάδου.

Εκλογές στην Εστίαση: Νέα σελίδα… και με «φρέσκα» πρόσωπα

Οι εκλογές του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας τελείωσαν και έφεραν άνεμο αλλαγής στον κλάδο που βιώνει τους τελευταίους μήνες πολλές δυσκολίες, λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια και την ακρίβεια στην αγορά πρώτων υλών.

Οι περισσότεροι από 500 επιχειρηματίες, που προσέφυγαν στις κάλπες έδειξαν πως χρειάζονται αλλαγή προσώπων και φιλοσοφίας για τον τρόπο λειτουργίας του συλλογικού τους οργάνου, μπροστά σε μια εποχή προκλήσεων και δοκιμασιών, με σημαντικές δυσκολίες επιβίωσης στις εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή.

Αυτό άλλωστε, αποδεικνύει και ο αριθμός ρεκόρ των μελών που ψήφισαν, αν αναλογιστεί κανείς πως στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει μόλις 170 επιχειρηματίες. Πλέον, ο Σύλλογος Εστίασης, ο αρχαιότερος στην Ελλάδα λειτουργώντας από το 1939, μπαίνει σε μια νέα μέρα με τους εκλεγμένους εκπροσώπους να έχουν πάρει ισχυρή εντολή εκπροσώπησης στα κέντρα αποφάσεων.

Οπως είχε αναδείξει η «Π», όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο είχαν διαμορφωθεί δύο σαφείς τάσεις. Αυτές οι τάσεις εκφράζονται πλέον στο νέο ΔΣ από 4 και 3 μέλη αντίστοιχα. Από τη μία μεριά, η νικήτρια ομάδα του estiasi patras με τέσσερις εκπροσώπους (Τάσος Γιατράς, Γιώργος Κούλης, Τάκης Ματθαιόπουλος και Δημήτρης Φάκαλος) και τρεις από τον ισχυρό πυρήνα της προηγούμενης διοίκησης (Γιώργος Κολλιόπουλος, Κωνσταντίνος Σακκής και Γιάννης Ροδόπουλος).

Η νίκη και η αλλαγή που επιτεύχθηκε στις τάξεις του συλλόγου θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς αυτό εκτιμούσαν μέλη του ΣΚΕΑΝΑ μετά τα μεσάνυχτα και λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Θεωρούταν, δηλαδή, πιο πιθανό να καταλήξουν 5 ή 6 έδρες στην ομάδα του estiasi patras, αν περίπου 10 ψηφοδέλτια δεν κρινόντουσαν – σωστά – άκυρα, λόγω περισσότερων σταυρών προτίμησης. Ετσι, διαμορφώθηκε με διαφορετικό τρόπο το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν αλλάζει τη σαφή προτίμηση των μελών του ΣΚΕΑΝΑ υπέρ των τεσσάρων εκπροσώπων του estiasi Greece.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ

Η «Π» απευθύνθηκε στους δύο πρώτους σε σταυρούς υποψηφίους. Ο Γιώργος Κολλιόπουλος, ο μοναδικός που βρισκόταν και στο προηγούμενο ΔΣ τόνισε για το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα που έστειλε: «Για πρώτη φορά η εστίαση έδωσε τέτοιο βροντερό παρών σε εκλογές. Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και έχουμε μπροστά μας μάχες με τους θεσμούς. Ο κλάδος μας περνάει την πιο δύσκολη φάση στην ιστορία του και πρέπει να φανούμε αντάξιοι. Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με στήριξαν και με ανέδειξαν πρώτο στην κάλπη. Είναι τεράστια τιμή για μένα η προτίμησή τους στο πρόσωπό μου».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Γιατράς, εκ των πρωτεργατών της ομάδας του estiasi Greece στην Πάτρα είπε για τη σημαντική νίκη στις εκλογές: «Είναι σαφής η απόφαση των συναδέλφων. Θα έχουμε μια ισχυρή διοίκηση με στόχευση στην εξωστρέφεια. Θα ασχοληθούμε με την εστίαση και μόνο».

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΣ

Χαρακτηριστικό της αλλαγής που έφεραν τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ με την προτίμηση που έδειξαν στην κάλπη, το νέο ΔΣ είναι διαφορετικό σε τεράστιο βαθμό.

Στο διοικητικό συμβούλιο που διοργάνωσε τις εκλογές του Συλλόγου, ήταν πρόεδρος ο Γιάννης Σπυρόπουλος που δεν επανεξελέγη στο ΔΣ, ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Αλέξης Παπαγιαννόπουλος δεν ήταν υποψήφιος, ο γενικός γραμματέας Λάμπρος Λιόλιος δεν επανεξελέγη, ο μέχρι πρότινος ταμίας του συλλόγου Γιώργος Κολλιόπουλος αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς, ο αναπ. γενικός γραμματέας Θανάσης Καμβύσης δεν ήταν υποψήφιος, όπως και η Μαρία Λέκκα.

Τα 511 μέλη του ΣΚΕΑΝΑ που προσέφυγαν στην κάλπη για το νέο 7μελές ΔΣ ανέδειξαν τους εξής:

Γιώργος Κολλιόπουλος: 252
Αναστάσιος Γιατράς: 244
Γιώργος Κούλης: 242
Παναγιώτης Ματθαιόπουλος: 238
Δημήτρης Φάκαλος: 237
Κωνσταντίνος Σακκής: 224
Ιωάννης Ροδόπουλος: 221
Ζώης Τζούδας: 219
Αθανάδιος Παπανικολόπουλος:216
Γιώργος Θεοφανόπουλος: 204
Παναγιώτης Δελής: 196
Νικολίτσα Μπετιχαβά: 190
Παναγιώτης Μπουλής: 174
Γιώργος Βερροιόπουλος: 84
Ιωάννης Σπυρόπουλος: 42
Λάμπρος Λιόλιος: 40
Δημήτρης Συριάτος (ανεξάρτητος σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο): 21

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ