ΕΚΠΑ: Εκκενώθηκε η κατάληψη στην πρυτανεία – Εννέα προσαγωγές από την αστυνομία ΒΙΝΤΕΟ

Η εκκένωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις και επεισόδια, ενώ έγιναν εννέα προσαγωγές.

ΕΚΠΑ: Εκκενώθηκε η κατάληψη στην πρυτανεία - Εννέα προσαγωγές από την αστυνομία ΒΙΝΤΕΟ

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας στο ΕΚΠΑ έγινε νωρίτερα το πρωί, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να κάνουν 9 προσαγωγές. Η Πρυτανεία τελούσε υπό κατάληψη από τις αρχές Μαρτίου, από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστές καλλιτεχνών σχολών, για την τραγωδία στα Τέμπη και την υποβάθμιση των σπουδών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκένωση πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις και επεισόδια, ενώ έγιναν εννέα προσαγωγές. Οι καταληψίες, την ώρα που έκανε «ντου» η Αστυνομία, φώναζαν συνθήματα για το άσυλο.

 

 

Χθες η διοίκηση, με μία ανακοίνωση, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να λειτουργήσει το κεντρικό κτίριο, με την Αστυνομία να προχωράει σήμερα στην εκκένωση του.

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.

Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ