Θάνατος Τζωρτζίνας: Ζητήθηκε εκταφή – Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών – Η απίθανη «εκδοχή» και το «σενάριο»

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου τριων παιδιών από την ίδια οικογένεια που έχει σοκάρει την Πάτρα και το πανελλήνιο.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ζητήθηκε εκταφή - Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών - Η απίθανη «εκδοχή» και το «σενάριο»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Μετά την Εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών σε διάστημα τριών ετών και την ανάληψη της υπόθεσης από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών, έντονη ηταν φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, φαίνεται πως σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε από το Ανθρωποκτονιών στην αρμόδια Εισαγγελία, με τις ίδιες πληροφορίες ν΄αναφέρουν, ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τ’ αλλα δυο παιδιά.

Υπόθεση Τζωρτζίνας: Γιατί δεν θα γίνει εκταφή – Το παρασκήνιο της ανάκλησης του αιτήματος – Νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους των τριών παιδιών

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ζητήθηκε εκταφή - Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών - Η απίθανη «εκδοχή» και το «σενάριο»

Θάνατος Τζωρτζίνας: Τι βλέπει ο Εισαγγελέας και στέλνει την υπόθεση στο Ανθρωποκτονιών; Η απίθανη «εκδοχή» και το «σενάριο»

Και μόνο στο άκουσμα ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών αναλαμβάνει την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, δημιουργεί απορίες.

Και μόνο στο άκουσμα ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών αναλαμβάνει την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, δημιουργεί απορίες.

Για ποιο λόγο ένα εξειδικευμένο σε εγκλήματα δολοφονιών Tμήμα να αναλαμβάνει μία οικογενειακή τραγωδία, για την οποία όλα έδειχναν ότι πρόκειται για θανάτους παιδιών που ασθενούσαν, το καθένα από διαφορετική αρρώστια;

Πάτρα: Για τον γολγοθά τους μιλά ο παππούς των τριών κοριτσιών – «Πόσα να ζήσουμε ακόμα;» ΒΙΝΤΕΟ

Η ενέργεια αυτή του εισαγγελέα έχει να κάνει, άραγε, μόνο με την πρόθεσή του να διερευνηθεί από όλους και εις βάθος η ιστορία ή… έχει κάποιο στοιχείο που παραπέμπει σε κάτι τέτοιο; Κανείς δεν γνωρίζει. Είναι βέβαιο όμως ότι στο εισαγγελικό γραφείο έχουν φθάσει πληροφορίες κυρίως από ιατρικούς και ιατροδικαστικούς κύκλους, της Πάτρας και της Αθήνας που τον ανάγκασαν να «διευρύνει» ακόμη περισσότερο την έρευνα και να της δώσει «άλλη διάσταση».

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ζητήθηκε εκταφή - Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών - Η απίθανη «εκδοχή» και το «σενάριο»

Φυσικά μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία υποψία για κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Αλλωστε είναι «τρελό» να σκεφθεί και μόνο κάποιος πως υπάρχει πρόσωπο το οποίο έβαλε στόχο να σκοτώσει, με ιδιαίτερα μυστήριο τρόπο, τρία κοριτσάκια.

Είναι βέβαιο πάντως ότι, από τη μέχρι στιγμής εξέταση και αξιολόγηση των στοιχείων εκ μέρους των Αρχών, κρίθηκε ότι η υπόθεση θα πρέπει να ψαχτεί σε βάθος κι έτσι η διερεύνηση περνά στα χέρια έμπειρων αξιωματικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής Αττικής.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Η ανάληψη της υπόθεσης από το Ανθρωποκτονιών, το ξέσπασμα του πατέρα στην «Π» και η κοινή δήλωση

Οι αξιωματικοί, μόλις λάβουν στα χέρια τους τον φάκελο, θα βάλουν «στο μικροσκόπιο» όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον θάνατο των τριών παιδιών και θα ξεκινήσουν έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι «μυστηριώδεις» θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της Προκαταρτικής Εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης μιλά στην «Π» – Η αντίδραση της μητέρας της

Οπως έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι ο πιο «μυστήριος» και ίσως απ’ αυτόν οδηγηθούν οι αρμόδιες αρχές στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τα κορίτσια, όπως είναι γνωστό, και παρά τα όσα ακούγονται από διάφορα ΜΜΕ, δεν πέθαναν από την ίδια αιτία.

Το σύνδρομο Μινχάουζεν

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», στην Εισαγγελία Πατρών αλλά και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχουν φθάσει πληροφορίες για το ενδεχόμενο να πρόκειται για περίπτωση «ανθρωποκτονίας» – παρότι μέχρι σήμερα οι θάνατοι έχουν ιατρικό λόγο που επήλθαν – προκληθείσα από πάσχοντα από το λεγόμενο «Σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», μία κλινική διαταραχή μέσω της οποίας ένα άτομο βλάπτει κάποιο άλλο. Το συγκεκριμένο «σενάριο» είχε μπει στην σκέψη όσων ασχολήθηκαν με την υπόθεση, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, ο πάσχων προχωρά σε επικίνδυνους τραυματισμούς ή πλασματικά μέσα (π.χ. τεχνητές μολύνσεις), αναζητώντας το έλεος από τρίτους. Πρόκειται, δηλαδή, για ψυχοπαθολογία με ολέθριες προεκτάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο, σε ένα ποσοστό 5%-10%. Τα θύματα του συνδρόμου κακοποιούνται και δηλητηριάζονται σταδιακά. Ο θύτης φτάνει σε σημείο να υποστηρίζει ότι γνωρίζει καλύτερα την ασθένεια από την οποία πάσχει το θύμα (π.χ. σε πιθανή αιμορραγία άγνωστης προέλευσης προσπαθεί να πείσει τον γιατρό ότι πρόκειται για καρκίνο στο έντερο), τείνει δηλαδή να δραματοποιεί τα γεγονότα, εσκεμμένα, διαψεύδοντας ακόμα και τα τεκμήρια. Δεν λείπουν φορές που διαστρεβλώνει την αλήθεια και αποποιείται ευθύνες.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ζητήθηκε εκταφή - Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών - Η απίθανη «εκδοχή» και το «σενάριο»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ – Κοινή δήλωση των γονέων για… «ανακρίβειες»

Στο μεταξύ, οι γονείς που έχασαν τα τρία μικρά παιδιά τους στην Πάτρα, εξέδωσαν κοινή δήλωση μετά την εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθούν τα αίτια των θανάτων τους.

Στην δήλωση, ο δικηγόρος Δημήτρης Καράμπελας αναφέρεται στα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας προσθέτοντας πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι γονείς πληροφορήθηκαν την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για να διαλευκανθούν πλήρως.

Η δήλωση του δικηγόρου των γονιών από την Πάτρα, αναφέρει:

«Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν» αναφέρει ο κ. Καράμπελας και συνεχίζει: «Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ιριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση».

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ζητήθηκε εκταφή - Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών - Η απίθανη «εκδοχή» και το «σενάριο»

Ερευνα ακόμη και της πιο «απίθανης» εκδοχής…

Τα δημοσιεύματα της «Π» κυριαρχούν στον φάκελο που έχει σχηματισθεί μετά την εντολή για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία αφορά στον ανεξήγητο θάνατο των τριών κοριτσιών της πατρινής οικογένειας Δασκαλάκη.

Η έρευνα διατάχθηκε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», υπό συνθήκες απόλυτου συντονισμού και προβληματισμού των δικαστικών αρχών της Αθήνας και της Πάτρας.

Το πρωτοφανές τριπλό περιστατικό απώλειας, της Μαλένας, της Ιριδας και της Τζωρτζίνας, ευαισθητοποίησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Μπισμπίκη και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία άλλωστε είναι αυτή που διέταξε την Προκαταρκτική Εξέταση, μετά από παραγγελία του πρώτου.

Στο μεταξύ, για να μην δημιουργούνται συγκεχυμένες εντυπώσεις, εξηγήθηκε από εισαγγελική πηγή ότι είναι επιβεβλημένη η αποστολή της δικογραφίας στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όχι διότι αδυνατεί η Ασφάλεια Πατρών να διεκπεραιώσει το προανακριτικό έργο, αλλά επειδή είναι αναγκαίο να καταθέσουν γιατροί και ιατροδικαστές της Αθήνας, αφού οι θάνατοι της Μαλένας και της Τζωρτζίνας συνέβησαν εκεί.

Αλλωστε, για τη «μυστήρια» απώλεια της Μαλένας εκκρεμεί μήνυση του πατέρα της Μάνου Δασκαλάκη στην Εισαγγελία Αθήνας, χωρίς ακόμη να έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα…

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Ασφάλεια Αττικής, η δικογραφία θα επιστραφεί στην Ασφάλεια Πάτρας, που παράλληλα θα λάβει καταθέσεις από ιατροδικαστές, γιατρούς και το οικογενειακό περιβάλλον, οπότε και θα γίνει ο αναγκαίος συσχετισμός…

Η εισαγγελική εντολή στις αρχές Ασφαλείας είναι ενδεικτική της βούλησης της δικαιοσύνης να πέσει άπλετο φως στο τριπλό μυστήριο: «Η έρευνα πρέπει να είναι ενδελεχής και εξαντλητική, ώστε να προσδιορισθούν τα πραγματικά αίτια των τριών θανάτων.

Ερευνα προς κάθε κατεύθυνση και διερεύνηση ακόμη και της πιο απίθανης – φαινομενικά – εκδοχής…» διαμηνύεται, από πλευράς της, σε όλους τους τόνους

Μαστοράκου για θάνατο 3 παιδιών: «Τα τρία κορίτσια καταρρέουν σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση» – Πιθανόν να ζητηθεί εκταφή-  ΒΙΝΤΕΟ

Για τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια μίλησε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

«Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Σαφώς υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, σημείωσε, ωστόσο στους γιατρούς έχει μείνει ένα ερωτηματικό. «Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε». Η Τζωρτζίνα θα είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, μετά και από τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων.

«Καταρχήν με την παρέμβαση της δικαιοσύνης την οποία χαιρετίζουμε θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα 3 παιδιά. Τα 3 περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και οδήγησε το παιδί 7 μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική.

Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού.

Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η  δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις» ανέφερε η κυρία Μαστοράκου.

Συνοψίζοντας πάντως τι είναι μέχρι τώρα γνωστό για τις τρεις αδελφές, στην πρώτη περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού, υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αποτυπωθεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, ωστόσο πάλι αφήνονται ερωτηματικά για το πώς πέθανε το παιδί και στο τελευταίο παιδί δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση, οπότε δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να εξηγεί την κατάληξη.

«Το πρώτο παιδί ήταν στο σπίτι μαζί με την μαμά του και κατέρρευσε εκεί, ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό. Τα άλλα δύο ήταν υπό νοσηλεία και υπό παρακολούθηση» είπε η κ. Μαστοράκου.

Έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές αναλύσεις για να αποτυπωθεί αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι, επεσήμανε η κυρία Μαστοράκου, απαντώντας και σε αυτό το ερώτημα.

«Χρειάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις» λέει καρδιολόγος
Για τις επιπλέον εξετάσεις και την έρευνα αστυνομικών, εισαγγελικών Αρχών και ιατροδικαστικών υπηρεσιών στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Παπαϊωάννου, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

«Είναι πολύ λεπτό το θέμα. Έχει εμπλακεί ο Εισαγγελέας. Από την στιγμή που υπάρχει αυτή η εμπλοκή, ενδεχομένως να χρειάζονται κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που αφορούν τον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA, το οποίο πιθανώς θα συσχετιστεί με την υπόθεση» δήλωσε ο κ. Παπαϊώάννου για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου «μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις που θα δώσουν κάποια περεταίρω στοιχεία. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε την τελική έκβαση αυτών των ερευνών και από εκεί και έπειτα θα συζητήσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάποια νοσήματα, αλλά αυτή την στιγμή να κάνουμε υπομονή από σεβασμό στην οικογένεια».

Ιατροδικαστής για τα 3 παιδιά στην Πάτρα: Ο αιφνίδιος θάνατος δεν συνδέεται με την κυρίως ασθένεια – ΒΙΝΤΕΟ

Για την υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα που πλέον ερευνάται από το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ μίλησε ο έμπειρος ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα»

Εξήγησε ότι οι συνάδελφοί του χαρακτήρισαν «αιφνίδιο» το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα.

Ο κ. Λέων πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί στην υπόθεση εάν υπάρχει κοινό γενετικό υπόβαθρο « αλλά έστω στον τρίτο θάνατο, ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι εάν υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία, όπως λέμε, κοινή για όλα τα παιδιά».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής, είπε ότι το ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί, αν και δεν είναι εύκολο, με μια πλήρη νεκροτομή στο 9χρονο κορίτσι, ιστολογικές, τοξικολογικές και γενετικές εξετάσεις.

«Όταν έχουμε παιδιά νοσηλευόμενα, δηλαδή δεν κατέληξαν αιφνιδίως στο σπίτι τους, έχουν κάποιες ασθένειες, νοσηλεύονται και απ’ ότι φαίνεται καταλήγουν από έναν λόγο, μάλλον άσχετο με την ασθένεια την οποία προείχαν, άρα σημαίνει ότι όντως χρειάζεται διερεύνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάκος: Για να ανατέθηκε στο ανθρωποκτονιών «υπάρχουν κάποια κενά»

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Πάκος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας εξήγησε ότι η ανάθεση της υπόθεσης στο ανθρωποκτονιών δείχνει ότι υπάρχουν κάποια κενά.

Καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους και να περιμένουν κάποιες εβδομάδες να διεκπεραιώσουν τη δουλειά τους οι συνάδελφοί του.

Πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του καλούνται να ψάνουν εάν υπάρχουν κενά, παραλείψεις, οποιαδήποτε λάθος ενέργεια.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ