ΕΛΑΣ: Νέες υποδομές σε τρεις περιοχές

image 627342

Το πρόγραμμα αναβάθμισης και βελτίωσης των κτιριακών υποδομών, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Βασική επιδίωξη του Αρχηγείου και της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, είναι η διασφάλιση πρωτίστως της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας τους, αλλά και των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων σε αυτές.

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Πριν από 10 ημέρες και συγκεκριμένα στις 13 Απρίλιου, όπως έγραψε η «Π», ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, στο κτίριο που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Παλιάς  Μαθητικής Εστίας της περιοχής. Πρόκειται για αυτόνομο ακίνητο -που ανακαινίστηκε πλήρως-  γεγονός που εξασφαλίζει την αυτονομία των κτιρίων και των δράσεων της Μαθητικής Εστίας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων με το ποσό των 25.000 ευρώ και η συμμετοχή της ΕΛΑΣ, ανήλθε περίπου στις 6.000 ευρώ.

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ

Μετά τη μετακόμιση του ΑΤ Κλειτορίας, τα βλέμματα τώρα στρέφονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», προωθούνται ενέργειες που αφορούν στη μετεγκατάσταση του. Αίτημα που «τρέχει» και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία τις τελευταίες δεκαετίες, λειτουργεί σε μισθωμένο ακίνητο στη Χαλανδρίτσα, οι προδιαγραφές του οποίου  δεν καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως πληροφορείται η «Π»,  ιδιώτης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την παραχώρηση ακινήτου, έναντι ενοικίου. Καταγράφεται ωστόσο, οικονομική απόκλιση στην τιμή του μισθώματος, σε σχέση με αυτό που καταβάλλεται για το υπάρχον ακίνητο.

Από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς εξέταση και έγκριση από την Επιτροπή Μισθωμάτων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με πηγές να αναφέρουν στην «Π», πως το για το θέμα υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Στο τραπέζι φαίνεται πως έχει πέσει και η πρόταση τα χρήματα που δίδονταν μέχρι πρότινος για την ενοικίαση του χώρου του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, να διατεθούν για την κάλυψη της διαφοράς που προκύπτει για το ενοίκιο του νέου ακινήτου για το ΑΤ Ερυμάνθου.

Στην περίπτωση που όπως όλα δείχνουν το Αρχηγείο δώσει το πράσινο φως, τότε θα ακολουθήσει, όπως προβλέπεται η προκήρυξη διαγωνισμού από την Κτηματική υπηρεσία.

Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και κατά το παρελθόν -2007, 2010 και 2011- όμως οι διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι.

 

Το νέο μέγαρο της Πάτρας

Από μέρα σε μέρα υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στην κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας, σε έκταση του ΚΕΤΧ, με χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Οπως είχε αποκαλύψει η «Π», με τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα και Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, οριστικοποιείται η τη παραχώρηση του χώρου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επόμενα 50 χρόνια, με την καταβολή ενός συμβολικού μηνιαίου μισθώματος.

Την ίδια ώρα,  όπως πληροφορείται η «Π», στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι εντός Ιουνίου να υποβληθεί προς έγκριση στη διυπουργική του ΣΔΙΤ, ο φάκελος του έργου.

Βάσει χρονοδιαγραμμάτων το 2022 αναμένεται η ανάθεση στον ιδιωτικό φορέα και το 2025 να είναι έτοιμο προς χρήση.

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr  

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RAPID 1
collage 48 e1627044465171
apagorefsi kikloforias kosmos exo me maska
atm xalkidona