Ελληνικό αίτημα για Προολυμπιακό τουρνουά!

Ελληνικό

Επίσημα πλέον η  ΕΟΚ κατέθεσε  αίτημα στη FIBA για να διεξαχθεί στην Ελλάδα ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά του 2024.

Επί της ουσίας είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Ομοσπονδία θέλει να  κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδας να διεκδικήσει με αξιώσεις τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι.

Μάλιστα άμεσα ο Πατρινός πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, αναμένεται να αναλύσει ενδελεχώς το πλάνο που έχει καταρτιστεί για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Θυμίζουμε ότι τα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου, ενώ το κόστος για τη διεξαγωγή τους ανέρχεται αρχικά στα 2.3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό μπορεί φτάνει μέχρι τα 2.7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τρία επικρατέστερα γήπεδα για τη φιλοξενία του Προολυμπιακού, αν και εφόσον αυτή δοθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στη χώρα μας, είναι κατά σειρά το ΣΕΦ, τα Άνω Λιόσια και το ΟΑΚΑ.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι πιο δύσκολο να επιλεγεί, αν και συχνά λειτουργεί ως έδρα της Εθνικής Ελλάδας, καθώς το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να γίνει ανακαίνιση σε αυτό από τους πράσινους, που το απέκτησαν για τα επόμενα 49 χρόνια.

*με στοιχεία από το sport.24