Ελπιδοφόρο πρόγραμμα: Προληπτικοί σωτήριοι έλεγχοι για την οστεοπόρωση

Προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση σε Αίγιο, Ζήρια, και 15-17 Ιουνίου σε Αίγιο, Διακοπτό, Ακράτα

Ελπιδοφόρο πρόγραμμα: Προληπτικοί σωτήριοι έλεγχοι για την οστεοπόρωση Εγιναν χθες οι πρώτοι προληπτικοί έλεγχοι σε ηλικιωμένες γυναίκες

Το πρόβλημα της οστεοπόρωσης, που απασχολεί πολύ κόσμο και στο μέλλον θ’ απασχολήσει ακόμα περισσότερο, ήταν το βασικό θέμα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στο Δημαρχείο Συμπολιτείας η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιαλείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη μαζί με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου.

Το πιο «ζουμερό», ιατρικά, συμπέρασμα που βγήκε απ’ όσους μίλησαν είναι ότι η πρόληψη μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργή και λυτρωτική!

«Η οστεοπόρωση επισκέπτεται χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους, όλο και περισσότερες. Υπάρχει, όμως, τρόπος να δράσουμε, να προλάβουμε. Υπάρχει η πρόληψη και εκεί πρέπει να εστιάσουμε», είπε η κ. Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη και στη συνέχεια ανέλυσαν και εξήγησαν πιο εξειδικευμένα το θέμα στελέχη του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα.

Ελπιδοφόρο πρόγραμμα: Προληπτικοί σωτήριοι έλεγχοι για την οστεοπόρωση

Ν. Καραΐσκος, Τατιάνα Δρακοπούλου, Διαμάντω Βασιλακοπούλου

Αμέσως μετά, μάλιστα, έγιναν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι σε πολίτες της Συμπολιτείας και στα Ζήρια. Σήμερα το μενού έχει προληπτικές εξετάσεις, από 10π.μ. έως 1μ.μ., στο ΚΑΠΗ Συνοικισμού Αιγίου.

Και το επόμενο 3ήμερο δράσεων, στο πλαίσιο πρόληψης και ελέγχου για οστεοπόρωση, έχει προγραμματιστεί για 15-16-17 Ιουνίου σε Αίγιο (ΚΑΠΗ Αιγίου Ψηλά Αλώνια), Διακοπτό (Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού), Ακράτα (ΚΑΠΗ Ακράτας).

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα Τατιάνα Δρακοπούλου, είπε στη χθεσινή συνέντευξη πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβούλεψε νέους και μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την πρόληψη και τη σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο

Σύλλογος, επίσης, δραστηριοποιείται στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ