Εμβόλιο BioNTech/Pfizer: Τρίτη δόση μετά από 9-12 μήνες για προστασία 100%

image 616571

Στο μέλλον θα χρειάζεται μια δόση του εμβολίου ανά 12 ή 18 μήνες για να υπάρχει πλήρης κάλυψη έναντι του ιού. Προς το παρόν θα πρέπει να χορηγηθεί και μια γ΄ δόση 9 έως 12 μήνες μετά τη χορήγηση της β’ δόσης, ώστε η προστασία από τον κορονοϊό να φτάσει στο 100%.

Οι νέες εξελίξεις ήρθαν μετά από δηλώσεις του Ογούρ Σαχίν σε ξένους ανταποκριτές ο οποίος πρόκεται για έναν από τους ιδρυτές της φαρμακευτικής.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, ο διακεκριμένος επιστήμονας εξήγησε ότι «η αποτελεσματικότητα φθάνει στο ανώτατο σημείο του 95% μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της β’ δόσης. Έξι μήνες μετά η αποτελεσματικότητα περιορίζεται στο 91% και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έπειτα από οκτώ μήνες μειώνεται σημαντικά.

Με τη γ΄ δόση, η οποία θα πρέπει να χορηγείται εννέα έως δώδεκα μήνες μετά τη β’, η προστασία θα πλησιάσει το 100%, ενώ στο μέλλον εκτιμάται ότι θα χρειάζεται μία δόση του εμβολίου ανά 12 ή 18 μήνες».

Την ίδια ώρα εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα είναι αποτελεσματικό και για την ινδική παραλλαγή του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα έχει επιτύχει την «ανοσία της αγέλης» το αργότερο έως τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

covid maska dromos
ΡΩΣΙΑ ΚΟΒΙΝΤ
gallia parisi oikonomia koronoios trokantero purgos tou aifel
migrants rubberboat1 2048x1368 1