Πατρινό Καρναβάλι 2023: Με άδεια ξενοδοχεία η Έναρξη – Το κόστος διαμονής το τελευταίο τριήμερο – Παράγοντες της αγοράς στην «Π»

Εκτιμάται ότι τα 2 προηγούμενα χρόνια χάθηκαν σχεδόν 90 εκατ. ευρώ από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, με τη ζημιά να αφορά όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, που συνδέονται με τον θεσμό

Πατρινό Καρναβάλι 

Ο κλάδος της φιλοξενίας, στην Πάτρα, περιμένει φέτος τις Αποκριές να καλύψει το χαμένο έδαφος και «τα σπασμένα» των 2 προηγούμενων ετών, όταν λόγω της πανδημίας οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις κράτησαν κλειστά ή σε περιορισμένη λειτουργία τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Εκτιμάται ότι τα 2 προηγούμενα χρόνια χάθηκαν σχεδόν 90 εκατ. ευρώ από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, με τη ζημιά να αφορά όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, που συνδέονται με τον θεσμό. Φέτος, οι επισκέπτες του Καρναβαλιού αναμένεται να επιστρέψουν ξανά, αν τα στοιχεία από τις κρατήσεις δωματίων είναι έγκυρα και επιβεβαιωθούν.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δηλώνει ότι τα μηνύματα είναι θετικά και μάλιστα -για πρώτη φορά- η Πάτρα είχε επισκέπτες από την ημέρα της Τελετής Εναρξης, ακόμα και από το εξωτερικό!

Πάντως, οι διαπιστώσεις της δημοτικής αρχής δεν επιβεβαιώνονται από όλες τις πλευρές και κυρίως από τον επίσημο κλάδο της φιλοξενίας.

Πατρινό Καρναβάλι 

Ο ξενοδόχος Ηλίας Μεντζελόπουλος δήλωσε στην «Π» ότι τέτοια εικόνα δεν υπήρχε την ημέρα της Τελετής Εναρξης, σε αντίθεση με τις κρατήσεις του τελευταίου τριημέρου, που είναι πολύ μεγάλες και τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων -εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας- έχουν ήδη δοθεί.

 

 

Πατρινό Καρναβάλι 

Ο ξενοδόχος, στη βόρεια πλευρά της Πάτρας, Δηµήτρης Κίζας, δήλωσε στην «Π» ότι στη σαββατιάτικη Τελετή Εναρξης, υπήρξαν κάποιοι επισκέπτες, αλλά όχι όπως τα χρόνια πριν την υγειονομική κρίση. Επιβεβαίωσε όμως και αυτός ότι οι κρατήσεις για το τελευταίο τριήμερο του Καραβαλιού άρχισαν να γίνονται, ενώ καθημερινά κόσμος τηλεφωνεί για να ρωτήσει πληροφορίες για διαθεσιμότητα και τιμές διαμονής. ΟΠως τόνισε, τις επόμενες ημέρες ο ίδιος αναμένεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βέβαια να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για μεγάλη προσέλευση επισκεπτών.

Πατρινό Καρναβάλι 

Ο ξενοδόχος Κώστας Καπερώνης, στα Καμίνια, δήλωσε στην «Π» ότι το περασμένο Σάββατο είχε νοικιάσει μόλις 1 δωμάτιο και αυτό σε τεχνικούς κάποιας εταιρείας! Στη νότια παραλιακή περιοχή της Πάτρας, όπου βρίσκονται μερικές ακόμα ξενοδοχειακές μονάδες, η κίνηση είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι τιμές, στην περιφέρεια, αναμένεται να είναι συγκρατημένες, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών του Καρναβαλιού είναι νεολαία, που δεν έχει μεγάλο μπάτζετ να διαθέσει. Το ενδιαφέρον για το τριήμερο της Αποκριάς
-όπως λέει ο κ. Καπερώνης- ξεκίνησε μεν να εκδηλώνεται, αλλά ο κλάδος δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε αυτή την περίοδο για να επιβιώσει, όταν άλλες περιοχές δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς.

ΣΤΟ 68% ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ – ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ Η ΕΣΤΙΑΣΗ

Πατρινό Καρναβάλι 

Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, ανέφερε στην «Π» πως σύμφωνα με τα στοιχεία του, το σαββατοκύριακο της αρχής του Πατρινού Καρναβαλιού οι κρατήσεις σε αυτοτελή ακίνητα ή διαμερίσματα άγγιξαν το 68% στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Το συνολικό κόστος διαμονής (2 διανυκτερεύσεις) για ένα ζευγάρι ή μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά έως 13 ετών, κυμαίνονταν από 115 έως 171 ευρώ για κατοικία 50 τ.μ.-75 τ.μ. σε απόσταση έως 5 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας.

Πατρινό Καρναβάλι 

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς πρόσθεσε ότι ο καιρός σίγουρα δεν βοήθησε ώστε να υπάρξει η αναμενόμενη προσέλευση στο κέντρο της πόλης, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Ο κόσμος στο κέντρο ήταν αντίστοιχος με ένα συνηθισμένο Σάββατο, ίσως και λιγότερος. Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί πως η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα έχει και μεγάλη επισκεψιμότητα, κάτι το οποίο δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις.

 

Από 180 € μέχρι και 600 € η βραδιά σε κατοικίες

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, την ίδια στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, συμπεριλαμβανομένης και της Καθαράς Δευτέρας, σε διαμερίσματα και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, φτάνουν το 98,6% στην Πάτρα και έξω από αυτήν.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Το κόστος διαμονής για 3 διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) έχει εκτοξευθεί, φέτος, και κυμαίνεται από 552 έως και 1.715 ευρώ. Η κατώτατη τιμή αφορά σε κατοικία 64 τμ, σε απόσταση 3,2 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95 τμ στο κέντρο της πόλης.

Οικονομικές επιλογές μπορούν να βρουν οι επισκέπτες στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αχαΐας, έξω από την Πάτρα. Για παράδειγμα:

ΣΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ: Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 105 τμ με 3 Υ/Δ, διαμορφώνεται στα 367 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

ΣΤΟ ΛΟΓΓΟ: ‘Ενα studio μισθώνεται προς 182€ για τρεις διανυκτερεύσεις

ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ: Μία κατοικία 85 τμ με 2 Υ/Δ προς 405 €.

Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, δήλωσε στον Peloponnsios FM 104,1 ότι το κόστος μίσθωσης σε αυτοτελείς κατοικίες ή διαμερίσματα κυμαίνεται σε πιο χαμηλά επίπεδα και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη δυναμικότητά του.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments