Επεισοδιακή απόδραση κρατουμένου από το νοσοκομείο Αγρινίου – Πως στήθηκε – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ο κρατούμενος κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια ομάδας ατόμων που φέρεται να επιτέθηκαν σε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και αστυνομικούς.

Απόδραση

Νέα ενημέρωση: Δίωξη και σε βάρος των αστυνομικών που συνόδευαν τον κρατούμενο ασκήθηκε για την απόδραση του 37χρονου Ρομά από το Νοσοκομείο Αγρινίου χθες το βράδυ.

Αυτήν την ώρα, όπως σημειώνει το agriniopress.gr, δικάζονται οι πέντε ενήλικες ρομά που συνέδραμαν στην επεισοδιακή απόδραση του 37χρονου, χθες βράδυ στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Τακτική δικάσιμος θα οριστεί για ακόμη τρείς ανήλικους ρομά που επίσης έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους.Αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει έρευνες σε δυο καταυλισμούς μέχρι στιγμής, όπου έγιναν και οι περισσότερες συλλήψεις. Στην απόδραση έχουν βοηθήσει ακόμη δυο-τρία άτομα, που παραμένουν άγνωστα.

Νεότερη Ενημέρωση: Σε επτά συλλήψεις προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές για την απόδραση 37χρονου Ρομά κρατούμενου από το Νοσοκομείο Αγρινίου την περασμένη νύχτα.

Ο λόγος για τρεις γυναίκες και τέσσερις άνδρες, συγγενικά πρόσωπά του, οι οποίοι και εμπλέκονται στην απόδρασή του από το χώρο του νοσοκομείου, συνδράμοντάς τον ώστε να διαφύγει.

Φέρονται να εισήλθαν στο χώρο του νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενοι τη στιγμή που επρόκειτο να υποβληθεί σε αιμοληψία και να τον φυγάδευσαν, δίχως να σημειωθεί συμπλοκή με υγειονομικούς, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σε βάρος ενός 17χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ασφάλεια Αγρινίου για απελευθέρωση φυλακισμένου ενώ ο 37χρονος, όπως είναι γνωστό, αναζητείται από τις Αρχές.

Πρώτη Ενημέρωση: Σοβαρό περιστατικό επεισοδιακής απόδρασης κρατουμένου σημειώθηκε στις 10:00 περίπου το βράδυ στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του agriniopress.gr, Ρομά που είχε συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια ομάδας ατόμων που φέρεται να επιτέθηκαν σε γιατρούς, νοσηλευτές και αστυνομικούς.

Στο νοσοκομείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πραγματοποιήθηκαν έρευνες από ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο εντός, όσο και περιμετρικά του νοσοκομείου για την ανεύρεση του κρατουμένου και όσων τον βοήθησαν.

Δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν,εάν από την επίθεση των Ρομά υπάρχουν τραυματίες είτε από το προσωπικό του νοσοκομείου είτε από αστυνομικούς.