Επεσε η μάσκα της Κοινωνικής Αναλγησίας του Δήμου Πατρέων, για το ίδρυμα της Κιβωτού της Αγάπης

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, Μέλος του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ, Εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Την Πέμπτη 2/2/2023 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η πρόταση που κατέθεσα ως μέλος του Διοικητικού Συμβούλιο και εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», σχετικά με την στήριξη της Κιβωτού της Αγάπης.

Ένα ίδρυμα με μακροχρόνια κοινωνική προσφορά σε παιδιά και άτομα με νοητική υστέρηση, αλλά και με μεγάλα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζει.

Η πρότασή μου δυστυχώς, δεν βρήκε την απαιτούμενη αποδοχή από την πλειοψηφία του συμβουλίου και τα μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

Προσωπικά το είχα φανταστεί και το ανέμενα.

Άλλωστε γνωστή η τακτική τους.

Μόνο βουή και διαμαρτυρία, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη σε ευπαθείς συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς δεν ανέμενα να πέσουν τόσο χαμηλά κατά την συζήτηση και να βγάλουν τις Μάσκες της Κοινωνικής Αναλγησίας.

Δεν περίμενα να αρνηθούν στο να χορηγηθούν τρόφιμα και να σιτίζονται οι 70 ψυχές, κάποιες μέρες τις εβδομάδες από το εστιατόριο του Δήμου, όπως αντίστοιχα πράττει σήμερα με οικογένειες και ευπαθή άτομα στην Πάτρα.

Δεν φανταζόμουν, ότι ενώ υπογράφει ο Δήμος Πατρέων πρόσφατα Μνημόνιο συνεργασίας π.χ. με Αθλητική Ομοσπονδία τον ΣΕΓΑΣ, για την φιλοξενία και την διατροφή των αθλητών από τον ΚΟΔΗΠ, ενώ αντίστοιχα ο Κοινωνικός Οργανισμός να το αρνείται σε 70 ψυχές που ζουν στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ,

Αποτελεί Υποκρισία να επικαλείστε, ότι ο ΚΟΔΗΠ στηρίζει 30.000 απόρους συμπολίτες στην Πάτρα με κάθε τρόπο, αλλά να μην μπορείτε να αγκαλιάστε 70 ψυχές που διαμένουν στο ίδρυμα της Κιβωτού της Αγάπης.

Αποτελεί Υποκρισία να μην γνωρίζετε ότι σήμερα για τα ιδρύματα και τις δομές που παρέχουν Κοινωνικό έργο, υπάρχει για την ενέργεια Ειδικό Τιμολόγιο από το 2014, το Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης με μειωμένη τιμή έως 70% και να λέτε να το διεκδικήσουμε από τις κυβερνήσεις.

Αποτελεί Υποκρισία να μην έχετε απαλλάξει πλήρως ως Δήμος Πατρέων, από τα Ανταποδοτικά τέλη τα συγκεκριμένα ιδρύματα.

Αποτελεί Υποκρισία να καταγγέλλετε τα κέρδη των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ως Δήμος Πατρέων, ενώ έμμεσα να τις επιδοτείτε με το ποσό των 900.000€, ως εισπρακτικά των Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρισμού που είναι ενσωματωμένη και καλούμαστε να πληρώνουμε.

Αποτελεί Υποκρισία να επικαλείστε την Κοινωνική σας Ευαισθησία, αλλά με τις πράξεις και τις αποφάσεις σας να μην δίνετε ούτε και τον «πυρετό σας», αλλά να οδηγείτε σε ένα Σύγχρονο Καιάδα τις 70 ψυχές του παραπάνω ιδρύματος.

Η λέξη Ντροπή έχει αξία όταν απευθύνεται σε ανθρώπους με αισθήματα.

Δυστυχώς εσείς δεν έχετε ούτε ανθρωπιά, αλλά ούτε και αισθήματα.

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments