Οφειλε να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας για την υπόθεση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την Προεδρία του Επιμελητήριου Αχαΐας, ο Αντώνης Κουνάβης.

Επιμελητήριο Αχαΐας: Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αντώνη Κουνάβη με αιχμές για παράταση Μαρλαφέκα Από δεξιά, Δημήτρη Γκαβέρας, Αντώνης Κουνάβης, Φοίβος Καρακίτσος

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Αχαΐας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 28/03/2024 και επίσημα ο Αντώνης Κουνάβης, ως επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για όλους», μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Κρίκη, τον οποίο και ευχαρίστησε για τις μάχες που έδωσαν μαζί στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα.

Εχοντας δίπλα του τον επιχειρηματία Φοίβο Καρακίτσο και τον δικηγόρο Δημήτρη Γκαβέρα ως εκπρόσωπο της παράταξης, ο Αντώνης Κουνάβης παρουσίασε τις προγραμματικές του δηλώσεις για το Επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ εξαπέλυσε και αιχμές κατά της απερχόμενης διοίκησης, την οποία κατηγόρησε για αποξένωση, υποβάθμιση και απαξίωση του φορέα στον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και απέναντι στα μέλη του.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Φοίβος Καρακίτσος, που έκανε μια σύντομη αποτύπωση της διεθνούς και εγχώριας κατάστασης της οικονομίας, σε συνάρτηση με τα δεδομένα της Αχαΐας. Η οικονομία, όπως είπε ο κ. Καρακίτσος, παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις και αποκλίσεις, καθώς τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση του ΑΕΠ, η οποία όμως είναι αποκομμένη από την πραγματικότητα που επικρατεί τοπικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη

ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η τοπική οικονομία, κατά τον κ. Καρακίτσο, πρέπει να επιστρέψει στις βασικές της διεκδικήσεις και τα Επιμελητήρια να διαδραματίσουν ξανά τον παρεμβατικό τους ρόλο, από τον οποίο έχουν αποστασιοποιηθεί και αποξενωθεί και αντί για εκφραστές των αναγκών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, έχουν γίνει, πλέον, ένα με το σύστημα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» Αντώνης Κουνάβης είπε ότι στο διοικητικό συμβούλιο δόθηκαν μάχες για να μείνουν ενημερωμένα τα μέλη του φορέα για τα τεκταινόμενα. Δυστυχώς, όμως, το ΔΣ μετατράπηκε σε χώρο υποτίμησης και προσβολής της αντίθετης άποψης, με εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε ανθρώπους με διαδρομή στην κοινωνία.

Σήμερα, όμως, ο φορέας γυρίζει σελίδα και εκατοντάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες συντάσσονται με το «Επιμελητήριο για όλους» γιατί θέλουν να αλλάξουν τον θεσμό που έχει απαξιωθεί στα μάτια της αγοράς και των ανθρώπων της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Κουνάβης ανέφερε για παράδειγμα την πολύ χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές του 2017, όπου ψήφισαν μόλις 3.800 μέλη από τα 25.000 που θεωρούνται ότι είναι ενεργά, για να δείξει τον βαθμό της απαξίωσης του θεσμού στα μέλη του.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Δεσμεύθηκε για ένα Επιμελητήριο που θα λειτουργεί σαν ανεξάρτητος σύμβουλος και εταίρος για κάθε επιχείρηση, με σκοπό την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της Αχαΐας.
Παράλληλα, εξήγγειλε δύο βασικές κινήσεις. Την ίδρυση πανελλήνιας έκθεσης τροφίμων ποτών, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και ημερίδα για την κρουαζιέρα, όπου με μια συντονισμένη προσπάθεια με όλους τους φορείς, η Πάτρα να διεκδικήσει μερίδιο της πίτας.

Ο Αντώνης Κουνάβης δεσμεύθηκε ακόμα για ένα Επιμελητήριο ανοικτό σε όλους, που θα ακούει και θα σέβεται κάθε άποψη και θέση, και θα στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία. Για τον σκοπό αυτό δεσμεύθηκε για τη διοργάνωση συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου σε κάθε έδρα δήμου της Αχαΐας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Ο κ. Κουνάβης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας που βρίσκεται σε ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια, τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο ως μεγαλομεριδιούχος και ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, πολλοί από τους οποίους ζημιώθηκαν, όφειλε να είναι στη θέση της πολιτικής αγωγής. Δυστυχώς, όμως, το θέμα ποτέ δεν συζητήθηκε, αντιθέτως, όταν ο ίδιος επιχείρησε να το εισαγάγει στο διοικητικό συμβούλιο παρεμποδίστηκε από τη διοίκηση.

Τόνισε ακόμα ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας όφειλε να έχει παραιτηθεί από τη θέση του εδώ και πολύ καιρό, για λόγους ευθιξίας και σεβασμού απέναντι στους χιλιάδες μεριδιούχους της Αχαϊκής Τράπεζας που καταστράφηκαν, και ασχέτως αν έχει ή όχι ευθύνη ως μέλος της διοίκησης, με παρρησία να περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο Αντώνης Κουνάβης κλήθηκε να σχολιάσει και την υποψηφιότητα του επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής», Θεόδωρου Λουλούδη. Τόνισε ότι κάθε επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και να απευθύνεται στην κοινωνία και τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου είναι αυτά που θα κρίνουν διαδρομές και θα αποφασίσουν ποιος είναι αυτός που μπορεί να πάει το καράβι με σιγουριά και σταθερότητα μπροστά.

«Εγώ σέβομαι το όραμα και τις φιλοδοξίες κάθε επιχειρηματία. Οπως κι εγώ τίθεμαι στην κρίση των μελών του Επιμελητηρίου, έτσι και ο κάθε επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στη κοινωνία και να ζητάει να κριθεί και να του αποδώσει αυτό που αξίζει» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δ. Ελλάδα: Τρικλοποδιές στα έργα για το φυσικό αέριο – Σοβαρά υπονοούμενα της Περιφέρειας για τοπικά συμφέροντα

Αχαΐα – Οδοντωτός: Σήμερα στην Εισαγγελία ο Μπέσκος – Απάντηση στην παρέμβαση του Διευθύνοντος του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη

Πρόταση δυσπιστίας: Τι θα πει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή – Τα σημεία «κλειδιά» στην ομιλία Καραμανλή

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμμορία των Ρομά που «χτυπούσε» σπίτια στα βόρεια προάστια – Κλοτσούσαν πόρτα για να τη σπάσουν