Επίσκεψη κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υποδέχτηκε εκπροσώπους Αμερικανικών Πανεπιστημίων στην Τρίπολη.
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υποδέχτηκε εκπροσώπους Αμερικανικών Πανεπιστημίων στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Pharos Summit 2022. Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του «International Academic Partnerships Programme (IAPP) Greece», η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων των δύο χωρών.
Ο Πρύτανης κ. Αθανάσιος Κατσής, με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών – Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Λέπουρα, καλωσόρισαν τους εκπροσώπους στην Πρυτανεία, όπου παρουσιάστηκε η στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, η αποστολή και το όραμα, η ερευνητική δραστηριότητα καθώς και οι διεθνείς συνεργασίες του Ιδρύματος.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών όπου τους υποδέχτηκαν, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων και Καθηγητές του Πανεπιστημίου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, συζητήσεις σχετικά με θεματικές περιοχές μελλοντικών συνεργασιών, σε ερευνητικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
Το ΠΑ.ΠΕΛ. επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των παρακάτω Ιδρυμάτων:
· California Polytechnic State University
· Columbia University
· Harvard University
· Indiana University
· Michigan State University
· University of Alabama
· University of California, Berkeley
· University of Cincinnati
· University of Delaware
· University of Illinois at UrbanaChampaign
· University of South Alabama
· Widener University
· York College of Pennsylvania
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Εναρξη λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας στο Αίγιο
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το 2026
Θέλεις PS5 Pro; Η Sony θέλει πρώτα να αποδείξεις ότι πραγματικά παίζεις
Tο Cooperation Day του Interreg στο Επιμελητήριο Αχαΐας ΦΩΤΟ
ΔΥΠΑ: Πάνω από 140 επιχειρήσεις και 3.500 θέσεις εργασίας στην 58η Ημέρα Καριέρας στην Αθήνα
