Επιστολή Νίκου Τζανάκου σε Κώστα Πελετίδη για την ονομασία της οδoύ «Αντιστράτηγου (Λοχαγού) Νικολάου Κατούντα»

Είναι τυχαία κ. Δήμαρχε η συμπεριφορά σας, εδώ και 6 χρόνια;

Επιστολή Νίκου Τζανάκου σε Κώστα Πελετίδη για την ονομασία της οδoύ «Αντιστράτηγου (Λοχαγού) Νικολάου Κατούντα»

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο κ.  Κ.  Πελετίδη από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρα: Η δική μας πόληΝίκο  Τζανάκο:

Είναι τυχαία κ. Δήμαρχε η συμπεριφορά σας, εδώ και 6 χρόνια;

2015-2021,  6 χρόνια πάει και έρχεται, μια αίτηση, πλαισιωμένη από τρεις  ομόφωνες αποφάσεις, για ονομασία οδού, για τον ήρωα της Κερύνειας Αντιστράτηγο (Λοχαγό) Νικόλαο Κατούντα και τελικά η Δημοτική Αρχή την εγκατέλειψε, αφού κούρασε τους  πάντες να την ‘παρακαλούν’!!!!

3 Αυγούστου του 2015: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Ξυλιάς, καταθέτει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ερώτηση-Πρόταση, αλλά και τα αντίστοιχα έγγραφα, τα οποία τεκμηριώνουν την πρότασή του, προκειμένου να τιμηθεί, με το να δοθεί σε οδό της πόλης το όνομα του  ήρωα της Κερύνειας, Λοχαγού Νικόλαου Κατούντα.  Τον ήρωα Λοχαγό Καταδρομών της 33ης μοίρας, που αντιστάθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κερύνεια το 1974 και έπεσε μαχόμενος υπερασπίζοντας το ιδανικό της πατρίδας αλλά και τη ζωή των συμπολεμιστών του.

Ο ηρωικός λοχαγός, πολέμησε μέχρις εσχάτων, αψηφώντας την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, δείχνοντας σε όλους πώς πολεμούν οι Έλληνες και πώς τα λιοντάρια δεν δειλιάζουν, ούτε μπροστά σε βέβαιο θάνατο. “Δε σας ρώτησα πόσοι είναι οι εχθροί. Σας ρώτησα πού είναι”, φώναξε στο διαλυμένο τάγμα πεζικάριων που βρήκε μπροστά του, πηγαίνοντας να υπερασπίσει την Κερύνεια.

Πρότυπο ανδρός, ακατάβλητος πολεμιστής, ανυπέρβλητο παράδειγμα αρετής και ανδρείας, αθάνατος μέσα στους αιώνες, ο Νικόλαος Κατούντας αποτελεί τη συνέχεια του αρχαιοελληνικού πνεύματος και ήθους στη σύγχρονη Ιστορία και φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές, αναφέρει ο κ. Ξυλιάς.

21 Οκτωβρίου 2015: Ο κ. Ξυλιάς επανέρχεται καταθέτοντας συγκεκριμένη αίτηση.

22 Οκτωβρίου 2015: Ο κ. Ξυλιάς καταθέτει και πάλι πρόταση-ερώτηση, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κ. Δήμαρχο.

3 Οκτωβρίου 2015: Ο Διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου, στέλνει το αίτημα προς την αρμόδια Επιτροπή Ονοματοθεσίας.

18 Μαΐου 2016: Το συμβούλιο του Κεντρικού Διαμερίσματος του Δήμου, γνωμοδοτεί θετικά.

6 Ιουλίου 2016: Ο αρμόδιος Διευθυντής και η  Δημοτική Αρχή, εισηγούνται θετικά προς την επιτροπή ονοματοθεσίας και ορίζουν συγκεκριμένη ανώνυμη οδό.

6 Απριλίου 2017: Η επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου, Αποφασίζει ομόφωνα δεχόμενη την εισήγηση του προέδρου κ. Ν. Στάμου, την ονομασία της παρόδου στη γωνία με την Αλεξίου Λασκάρεως 98, σε οδό Αντιστρατήγου (Λοχαγού) Νικολάου Κατούντα, ως απόδοση τιμής στον λοχαγό των καταδρομών.

5 Μαΐου 2017: Συγγενής του ήρωα λοχαγού, πληροφορούμενη την απόφαση του Δήμου,  καταθέτει επιστολή, αιτούμενη την αλλαγή της οδού και την μετονομασία της οδού Μητροδώρου.

12 Ιουνίου 2017: Ο κ. Στάμος διαβιβάζει απλώς την  επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής ονοματοθεσίας, (απίστευτο!!! στον εαυτό του δηλαδή, αφού ο ίδιος είναι πρόεδρος!!!!!) δίχως να εισηγείται θετικά.

Η Επιτροπή, (με πρόεδρο τον ίδιο και υπογραφή του!!!!), προφανώς δεν αποδέχεται την αλλαγή, δεν αλλάζει τίποτα και προωθεί προς την αποκεντρωμένη για έγκριση, την αρχική απόφαση (σημ. εφαρμόζει το άρθρο 3 του κανονισμού που έχει συντάξει ο ίδιος ο κ. Στάμος, όπου η διαδικασία της μετονομασίας, ουσιαστικά αποτρέπεται)

29 Μαρτίου 2018: Η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, αποδέχεται την εισήγηση του Δήμου Πατρέων και ονομάζει την πάροδο, στη γωνία με την Αλεξίου Λασκάρεως 98, σε οδό Αντιστρατήγου (Λοχαγού) Νικολάου Κατούντα, ως απόδοση τιμής στον λοχαγό των καταδρομών Νικόλαο Κατούντα. Την επόμενη ημέρα αποστέλλει  την απόφασή της στο Δήμο.

12 Νοεμβρίου 2018: Ο αντιδήμαρχος κ. Στάμος και ενώ έχει ήδη στα χέρια του την τελική απόφαση της Αποκεντρωμένης, η οποία έχει υιοθετήσει την πρότασή του, διαβιβάζει παρατύπως και έξω από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία, το από 5 Μαΐου 2017 αίτημα συγγενούς, το οποίο κράτησε στο συρτάρι του 18 μήνες!!!. (Επέλεξε προφανώς να παραπλανήσει τους συγγενείς του ήρωα, αντί να τους πει την αλήθεια, πως το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από τη Δημοτική Αρχή, με σκοπό να φανεί πως εκείνη που αρνείται είναι η επιτροπή της Αποκεντρωμένης!!!!

15 Μαρτίου 2019: Η Αποκεντρωμένη απαντά στον κ. Στάμο, πως ούτε δύναται ούτε προβλέπεται, ούτε νομιμοποιείται να  διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών και πως αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα δική του. Του επισημαίνει δε πως για το συγκεκριμένο θέμα, ενέκρινε-νομιμοποίησε τη δική του πρόταση την οποία και είχε ήδη στα χέρια του.

22 Μαρτίου 2019: Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, με τις αποφάσεις για ονοματοθεσίες, εισάγεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συμπεριλαμβάνεται και η εγκριτική της ονομασίας της οδού για το λοχαγό Κατούντα.  Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιλαμβάνονται πως το θέμα ψηφίστηκε και πως η όλη ταλαιπωρία και απίστευτη πορεία και εξέλιξη, έλαβε τέλος.

Όταν τα πρακτικά καθαρογράφονται, αποκαλύπτουμε πως ‘κάποιο μαγικό χέρι’ έχει αφαιρέσει από τις εγκρίσεις, την απόφαση για την οδό λοχαγού Κατούντα.

Στη συνέχεια πάλι με μαγικό τρόπο, χάνονται τα ίχνη του θέματος, με τη Δημοτική Αρχή, να αρνείται πεισματικά να δεχθεί να το συζητήσει, όταν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι το ζητούν ιδιαιτέρως τα δυο τελευταία χρόνια.

Παρόλες τις διαχρονικές προσωπικές μου εκκλήσεις στον κ. Δήμαρχο, ακόμα και δημόσια, την ώρα του συμβουλίου, να τον ενημερώσω για το απίστευτο αυτό μπέρδεμα, ώστε να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί και να δοθεί λύση, ουδέποτε δέχθηκε να συναντηθούμε. Τεκμαίρεται από την συνεχή άρνησή του, πως είχε τους λόγους του.

Και επειδή ο κ. Πελετίδης, μπορεί να ισχυριστεί, πως πρόκειται για τυχαία αστοχία, τον ενημερώνω πως έχω καταγράψει με τον αντίστοιχο τρόπο τεκμηρίωσης, 30 τουλάχιστον αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία έχουν ακολουθήσει την ίδια απίστευτη πορεία, χρονικά, διοικητικά, κανονιστικά, με την ευθύνη να ανήκει αποκλειστικά σε στενούς του συνεργάτες.

 Όλο το περιγραφόμενο σκηνικό το λες και μπάχαλο (επιεικώς) !

Ή μήπως δεν είναι και τόσο αθώο και έχει σχέση με τις κομματικές αγκυλώσεις του κ. Δημάρχου, οι οποίες επικρατούν ολοκληρωτικά, όταν τίθενται ζητήματα στη ζυγαριά, σε αντιπαράθεση με τις αποφάσεις της πόλης;

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρομά έκλεισαν την Πατρών-Αθηνών - Πως γίνεται η κυκλοφορία
Κορονοϊός-Κρούσματα: Πάνω από 100 κρούσματα μετά από Κυριακή! - Αγγιξαν τα 4.000 σε όλη τη χώρα
Καιρός - Παρέλαση και 28η Οκτωβρίου: Η πρόγνωση του Νίκου Θεοδοσόπουλου μέχρι τέλος του μήνα
Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω τροχαίου στη Μαιζώνος - Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες - ΦΩΤΟ