Ερχεται και δεύτερο έκτακτο Δώρο Πάσχα

Ερχεται και δεύτερο έκτακτο Δώρο Πάσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έκτακτο Δώρο Πάσχα για τη στήριξη των ευάλωτων, με μοντέλο Πάσχα, ίδια ποσά και δικαιούχους, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση κατά της ακρίβειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απόλυτα προετοιμασμένοι είναι όπως όλα δείχνουν στο κυβερνητικό επιτελείο για να στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες κατά της ακρίβειας σε περίπτωση που η Κομισιόν δεν αποδεσμεύσει πακέτο μέτρων για το σύνολο της Ευρώπης που δέχεται τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο τραπέζι έχει πέσει έναν ακόμα έκτακτο Δώρο το οποίο θα είναι μοντέλου Πάσχα, δηλαδή θα με τους ίδιους δικαιούχους, κριτήρια αλλά και ποσά και το οποίο θα δοθεί το καλοκαίρι γα να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι.

Συγκεκριμένα θα δοθεί στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, σε χαμηλοσυνταξιούχους και στους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ ως αντιστάθμισμα των αυξήσεων που έχουν τινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι μόνο, στον αέρα. Η ενίσχυση αυτή θα είναι η δεύτερη σε σειρά αφού ήδη οι παραπάνω περιμένουν μέχρι τις 21 του μήνα να εισπράξουν τις ενισχύσεις που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και για τους επόμενους μήνες. Από τους υπολογισμούς που έγιναν εκτιμάται ότι απαιτείται συνολικά επιπλέον κονδύλι 2 έως 4 δισ. ευρώ για 12 μήνες που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Η δεύτερη σε σειρά έκτακτη αυτή ενίσχυση μέσω επιδομάτων σε ευάλωτους πολίτες φαίνεται προς προκρίνεται έναντι της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής λόγω ότι είναι άγνωστος ο συντελεστής κατά πόσο θα φτάσει στον καταναλωτή η μεταβολή του ΦΠΑ στον υπερμειωμένο ύψους 6%.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρίβεια: Διπλασιάστηκαν οι τιμές στο ρύζι και στα ζυμαρικά
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 1,48% στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας
Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός: Στη Βουλή 600 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη αποζημιώσεων και αρωγών
Σε ποια προϊόντα αναμένονται μόνιμες μειώσεις τιμών άνω του 5% – Φτιάχνει λίστες το υπουργείο Ανάπτυξης