Ερχεται πρόστιμο για 60.000 ανεμβολίαστους στην Αχαΐα

Για τον μήνα Ιανουάριο θα βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 50 ευρώ, στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Ερχεται πρόστιμο για 60.000 ανεμβολίαστους στην Αχαΐα

Στους 60.000 ανέρχονται περίπου οι Αχαιοί που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εμβολιασμό και σύντομα θα λάβουν την ειδοποίηση να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

«Μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί πλήρως 199.000 Αχαιοί, ποσοστό 70%» είναι τα στοιχεία που μας έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Οπως προσθέτει ο ίδιος «οι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους ανήκουν στην ηλιακή κατηγορία άνω των 60 ετών που είναι και η πιο δύσκολη όπως αποδεικνύεται στο να κάνει το βήμα του εμβολιασμού. Υπολογίζουμε ότι αυτοί ανέρχονται περίπου στις 60.000. Πρέπει όλοι αυτοί να αντιληφθούν ότι το θέμα δεν είναι το πρόστιμο αλλά η ανάγκη θωράκισης της άμυνάς τους. Και στην περίπτωση του κορονοϊού ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο. Οπως συνηθίζω να λέω στηρίζουμε τη λεωφόρο της επιστήμης και όχι τον παράδρομο της παραπληροφόρησης».

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
Στη διαδικασία βεβαίωσης και κοινοποίησης των διοικητικών προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, αλλά και στη δυνατότητα ενστάσεων αναφέρθηκε, κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής ανέφερε: «Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηναία βάση τα πρόστιμα σε πρόσωπα που παρά την υποχρέωσή τους, δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η ημέρα κάθε μήνα».

Για την πρώτη φορά, αυτό θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιανουαρίου και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί το πρόστιμο μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

Η επιβολή των προστίμων θα γίνεται μετά από την παραλαβή των σχετικών καταλόγων από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Από τον κατάλογο θα εξαιρούνται πρόσωπα που δεν κατοικούν στην Ελλάδα ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες που προβλέπονται από την ΑΑΔΕ, δηλαδή μέσα από την ψηφιακή πύλη και θα εμφανίζονται στις οφειλές.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ
Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, όσοι πολίτες θέλουν να υποβάλουν αιτιολογημένη αίτηση αναίρεσης του προστίμου θα μπορούν να το πράττουν μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr με τη χρήση των κωδικών Taxis.
Επίσης, με τον παραπάνω τρόπο, μπορεί να πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση στοιχείων για αλλαγή κατοικίας ή ενημέρωση ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.
Τέλος, όπως ανέφερε ο Γ. Πιτσιλής σε περίπτωση που το πρόστιμο ακυρωθεί, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Πρόστιμο σε χιλιάδες ανεμβολίαστους στην Αχαΐα ξεκίνη… […]


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε καλαμιές δίπλα στα σπίτια - Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Αγυιά ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Οι αειφορικές προτάσεις των «Πράσινων» για την Αχαΐα - Επίσκεψη στο βιότοπο της Αγυιάς
Πάτρα - Καραμανδάνειο: Παίρνουν πίσω την ΕΔΕ για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας μετά το σάλο;
Πάτρα: ΕΔΕ στο Καραμανδάνειο για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας - ΒΙΝΤΕΟ