Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας: Δεν θα επιτρέψουμε την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία
Σε μαζική συγκέντρωση καλεί το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας την Παρασκευή στον Πύργο για τον Νόμο Χατζηδάκη.
Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας καλεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου – στις 6:30 μ.μ. – στον Πύργο στο συνεδριακό της περιφέρειας όλα τα σωματεία – συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος του Νομού Ηλείας σε κοινή δράση και αγώνα «για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα», όπως αναφέρεται σε σημείο της ανοιχτής ανακοίνωσης-πρόσκλησης.
Και συνεχίζει το μήνυμα του ΕΚ:
«Ματώνουν ξανά το λαό για την ανάπτυξη των κερδών λίγων. Οι αντεργατικές διατάξεις λειτουργούν μαζί με άλλους αντιλαϊκούς νόμους όπως το νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση διατηρώντας τον από το 2012 σε άθλια επίπεδα, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ οι οποίες γίνονται υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, έχει παγώσει τις τριετίες, έχει καταργήσει την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.
Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.
Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τέλος το Call of Duty Warzone σε PS4 και Xbox One τι γίνεται με όπλα και skins
Πάνω από 600 προσλήψεις στις ελληνικές τράπεζες το 2027 με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη
Αιγιάλεια: Ενημερωτική συνάντηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΦΩΤΟ
Samsung Galaxy S27 Ultra: Νέα διαρροή αλλάζει τα δεδομένα για τον επεξεργαστή του
Πώς κάνω αίτηση για επίδομα ανεργίας στη ΔΥΠΑ: Βήμα-βήμα η διαδικασία στο gov.gr
