Εργαζόμενοι ΠΓΝΠ: «Με ένα ή κανένα ρεπό την εβδομάδα για να καλυφθούν οι βάρδιες αυτών σε αναστολή»
Το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση για να συλλυπηθεί την οικογένεια της νοσηλεύτριας Μαρίας Μπάθα που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο μετά από βάρδια, αλλά και να καταγγείλει σημαντικά ζητήματα.
Μέσω του Σωματείου τους, οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΟ εξέφρασαν τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαρίας Μπάθα για τον άδικο και πρόωρο χαμό της που συνέβη την ώρα του καθήκοντος και συγκεκριμένα κατά την επιστροφή της στην οικία της από τη νυχτερινή της βάρδια στο Νοσοκομείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Το Σωματείο καταδικάζει την ανάλγητη στάση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στους εργαζόμενους υγειονομικούς διότι, δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών συναδέλφων, οι οποίοι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας (η θανούσα συνάδελφος ήταν επικουρική!) δεν τους εντάσσει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους οδηγεί σε εξουθένωση και εντατικοποίηση της εργασίας, δουλεύοντας τα δύο χρόνια της πανδημίας χωρίς κανονική άδεια (υπάρχει άρση της κανονικής άδειας) και ακόμη χειρότερα, από πρώτη Σεπτέμβρη με την Αναστολή Εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων ένα μεγάλο ποσοστό εργάζεται με ένα ή κανένα ρεπό την εβδομάδα για να καλυφθούν οι βάρδιες αυτών σε αναστολή!!!
Η εργασιακή ομηρία των επικουρικών τους αναγκάζει να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα καθημερινά από την Αιτολοακαρνανία και την Ηλεία, με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα ρισκάροντας τη ζωή τους, χωρίς η πολιτεία να προβλέψει για τη μεταφορά τους με υπηρεσιακό λεοφωρείο, ή τουλάχιστον την πύκνωση των δρομολογίων των υπεραστικών λεωφορείων!!!
ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΘΥΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΣΔΙΤ, ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Ο πόλεμος άλλαξε για πάντα: Ρωσικό drone με χειριστή το AI σκότωσε αμάχους
Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Δεν θέλουν λιγότερη τεχνητή νοημοσύνη θέλουν να μην την προσέχεις
Madonna και Akeem Morris: Το καλοκαιρινό recap από την Ελλάδα και οι δύο ελληνικές λέξεις που έγιναν αφιέρωση ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Όλα όσα φέρνουν τα νέα iPhone: Η άφιξη του iPhone 18 του Ultra και οι τυχαίες διαρροές λογισμικού
