Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς της ούρτε με τη Ρωσία, ούτε με την Ουκρανία
Η Τουρκία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της προς τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένου των χωρών του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αλλά δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα «εθνικά συμφέροντα» στην περιοχή της.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, εν μέσω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει ένα σύμφωνο για τη διέλευση από τα στενά της για να αποτρέψει μια κλιμάκωση του πολέμου.
Κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, χαρακτήρισε την Κυριακή την εισβολή της Ρωσίας έναν «πόλεμο», κάτι που της επέτρεψε να επικαλεστεί άρθρα βάσει μιας διεθνούς συμφωνίας του 1936 που περιορίζει τη διέλευση ορισμένων ρωσικών πλοίων από τα τουρκικά στενά. Η Τουρκία μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία και διατηρεί καλούς δεσμούς και με τις δύο χώρες.
Μιλώντας μετά μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν επέκρινε την «αναποφάσιστη», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η προσέγγιση ήταν ένδειξη αποτυχίας της διεθνούς τάξης.
Συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της προς τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένου των χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά ότι επίσης δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα «εθνικά συμφέροντα» στην περιοχή της. Επανέλαβε ότι κρίνει απαράδεκτη τη ρωσική εισβολή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Η μυστηριώδης εφαρμογή που εμφανίστηκε σε εκατομμύρια Android τι πραγματικά κάνει
Θρησκευτική κατάνυξη στο Σπήλαιο της Παναγίας Κάτω Δροσιάς ΦΩΤΟ
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η Samsung ετοιμάζει επαναστατική οθόνη για το S27 που «επισκευάζει» μόνο του τις γρατζουνιές
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στην παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναιγιαλείου
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Το Netflix ετοιμάζεται να γίνει «super app» τι αλλάζει για τους συνδρομητές
