Ερώτηση στην Κεραμέως κατέθεσε η Αλεξοπούλου για παράταση για τους σπουδαστές «Νοσηλευτικής Μαιευτικής»

Το ενδεχόμενο εύλογης παράτασης της προθεσμίας, έτσι ώστε οι σπουδαστές να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους και να περαιώσουν τις σπουδές τους ζήτησε η Χριστίνα Αλεξοπούλου από την Κεραμέως.

Αλεξοπούλου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, των σπουδαστών της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής» στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι εν λόγω σπουδαστές, δεν είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, καθώς είχαν όλες τεθεί σε αναστολή εξαιτίας της Πανδημίας. Βάσει δε αποφάσεων του 2018 και 2019, η καταληκτική ημερομηνία για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, ως αποτέλεσμα της πρακτικής τους άσκησης, είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Καθότι το πλήθος των σπουδαστών προς πρακτική άσκηση είναι πολύ μεγαλύτερο από τον αριθμό που οι Μονάδες Υγείας μπορούν να καλύψουν σε αυτό το διάστημα, η Βουλευτής ζητά από την κα. Υπουργό, να εξετάσει το ενδεχόμενο εύλογης παράτασης της προθεσμίας, έτσι ώστε οι σπουδαστές να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους και να περαιώσουν τις σπουδές τους.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop