Ευρωεκλογές 2024: Η “ψήφος της παραλίας”, τα τσιπουράκια και οι ευρωκουβέντες μετά την κάλπη
Κάποιοι αποφάσισαν να μην ψηφίσουν καθόλου, ενώ άλλοι, θα απολαύσουν πρώτα τον ήλιο και την θάλασσα και μετά θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής της 9ης Ιουνίου, ημέρα Ευρωεκλογών, οι παραλίες άρχισαν σταδιακά να γεμίζουν με πολίτες κάθε ηλικίας. Κάποιοι αποφάσισαν να μην ψηφίσουν καθόλου, ενώ άλλοι, θα απολαύσουν πρώτα τον ήλιο και την θάλασσα και μετά θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Στη Φούρκα από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο, από λουόμενους που πήγαν για μία βουτιά στη θάλασσα, αναζητώντας ανάσες δροσιάς. Μέχρι το μεσημέρι η εκλογική διαδικασία εξελισσόταν ομαλά και στα 185 εκλογικά τμήματα της Χαλκιδικής.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στις παραλίες της Πιερίας, όπου δεν πέφτει καρφίτσα, καθώς, πέρα από τους Έλληνες λουόμενους, υπάρχουν και πολλοί Βαλκάνιοι τουρίστες.
Στη Λέσβο, κάτοικοι και τουρίστες αφέθηκαν στη μαγεία των κρυστάλλινων νερών, χωρίς να φαίνεται να τους απασχολούν ιδιαίτερα οι σημερινές εκλογές. Μέχρι τη μία το μεσημέρι η συμμετοχή ήταν στο 20% στο νησί, ενώ το βόρειο Αιγαίο το πρωί ήταν 1,5 % κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.
Στην Άζωρο Ελασσόνας, τα τσιπουράκια μετά την κάλπη αποτελούν παράδοση στη Θεσσαλία. Η ευρωκάλπη στάθηκε αφορμή για το αντάμωμα συγγενών και φίλων στο χωριό, οι οποίοι ζουν αλλού αλλά άφησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον τόπο καταγωγής τους.
Στο Άνω Βαθύ Σάμου, οι πολίτες μετά την ψήφο, απολαμβάνουν παραδοσιακούς μεζέδες κάτω από τον ίσκιο της κληματαριάς και κάνουν προγνωστικά για το ποιοι θα εκλεγούν στις Ευρωεκλογές 2024. Οι περισσότεροι από αυτούς ψήφισαν πρωί πρωί, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, θα υπάρξει αρκετά μεγάλη αποχή.
Διαβάστε επίσης:
Σύμη: Εδώ βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ
Ρόδος: Ενώπιον της δικαιοσύνης ο υπεύθυνος του beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες
Αρκάς: Το μήνυμα πριν από το νέο κύμα ζέστης με.. 40άρια – «Δεν τα ξεχνάμε»
Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; – Δείτε ποιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Δέκα χρόνια προόδου με ένα μοντέλο ΑΙ – η ανακάλυψη της Google DeepMind
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»: Ένα ταξίδι ανθρωπιάς, αποδοχής και συγκίνησης – Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης στο Patrapress
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Το GTA 6 αποκαλύπτεται και το Netflix το δείχνει πρώτο
Διανομή τροφής για αδέσποτα από τον Δήμο Πατρέων ΦΩΤΟ
«Φίλτρο» της ΑΑΔΕ στις τραπεζικές καταθέσεις: Πότε το χαρτζιλίκι και οι αναλήψεις θεωρούνται κρυφή δωρεά
Το «ντόνατ» της OpenAI: Όλα όσα ξέρουμε για την πρώτη της συσκευή με υπογραφή Jony Ive
