Εύβοια-σεισμός: Έχουν καταγραφεί 55 μετασεισμοί – Εδώ και μήνες η περιοχή «χορεύει» σε ρυθμούς Ρίχτερ

Τι δήλωσε για τους σεισμούς των τελευταίων ωρών στην Εύβοια ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Φαίνεται πως εδώ και μήνες η Εύβοια χορεύει σε ρυθμούς ρίχτερ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τη στιγμή που η μετασεισμική κινητικότητα είναι ιδιαιτέρως έντονη τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη καταγραφεί 55 μετασεισμοί, ενώ ο κ.Τσελεντής ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχουν ρίχτερ εδώ και δύο μήνες, «απλά υπάρχει μια πιο έντονη σεισμική δράση τις τελευταίες 20 ώρες».

Ο κ. Τσελέντης, όπως και άλλοι σεισμολόγοι, παραδέχθηκε επίσης, ότι ο σεισμός στην Εύβοια προήλθε από ένα άγνωστο ρήγμα που «δεν έδινε σεισμούς».

Σεισμός στην Εύβοια: Κλείνει τα σχολεία ο δήμος Καρύστου – «Άγνωστο αν τα 4,8 Ρίχτερ ήταν η κύρια δόνηση»

«Φαίνεται ότι ήταν ένα υποθαλάσσιο ρήγμα αλλά τα ακριβή στοιχεία θα μας τα δώσει η μετασεισμική ακολουθία».

«Από το μέγεθος, πάντως, δείχνει ότι είναι μικρό ρήγμα. Σε 1-2 ημέρες θα ξέρουμε το μέγεθος του ρήγματος» συμπλήρωσε ο Άκης Τσελέντης διευκρινίζοντας ότι «έσπασε» από ανατολικά προς δυτικά.

Παράλληλα υποστήριξε με αφορμή απόψεις ότι οι σεισμοί στη Βόρεια Ανατολία, όπως ο πρόσφατος των 5,9 Ρίχτερ, επηρεάζουν τα ρήγματα της Ελλάδας, ο διευθυντής του σεισμολογικού Ινστιτούτου είπε «δεν βλέπω πιθανότητα να έχει επηρεάσει τον σεισμικό χώρο της Ελλάδας. Δεν θεωρώ ότι είναι πιθανό οι σεισμοί στο Αίγιο και την Αθήνα παλαότερα να συνδέονται με σεισμό στο ρήγμα της Ανατολίας».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments