Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτει ο Αυγενάκης, δείτε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
Η Επιτροπή διερευνά τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων ΕΑΓΓ για ενίσχυση της διαφάνειας στις αγροτικές πληρωμές.

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταθέτει σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Κύριος μάρτυρας σήμερα είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος κατείχε τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις 27 Ιουνίου 2023 έως τις 14 Ιουνίου 2024. Η εξέτασή του εστιάζει σε ζητήματα διαχείρισης και ελέγχου ενισχύσεων, εν μέσω κοινοβουλευτικής πίεσης για μεγαλύτερη διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η συνεδρίαση μεταδίδεται απευθείας από το κοινοβούλιο.
Η Επιτροπή, που συστάθηκε για να ελέγξει όλες τις πτυχές του οργανισμού, αναμένεται να αναδείξει πιθανές παραλείψεις και να προτείνει μέτρα βελτίωσης, ενισχύοντας την αξιοπιστία των πληρωμών προς τους αγρότες.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News