Εξεταστική για Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία – Εγκρίθηκε η πρόταση της ΝΔ

Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέμπη

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκε το βράδυ της Δευτέρας το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε διαφορετικά συμπεράσματα για τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία κατέληξαν τα πορίσματα των κομμάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και ότι ο κανονισμός κίνησης παραβιάστηκε επτά φορές από μοιραία ανθρώπινα λάθη.

Ποινικές ευθύνες αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άρση ασυλίας Καραμανλή και παραπομπή του στη Δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το αίτημά του για προανακριτική επιτροπή και το ΚΚΕ αποδίδει ποινικές ευθύνες σε επτά υπουργούς κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας.

Σκηνές απείρου κάλλους και σοβαρή ένταση προκάλεσε στην Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη η «εισβολή» της Ζωής Κωνσταντοπούλου πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά την εξαίρεσή της, καθώς είναι δικηγόρος θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, επέμενε να ζητά τον λόγο, και δεν είχε επιτρέψει στην Επιτροπή να συνεδριάσει.

«Μετά το μπάζωμα της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος, η κυβέρνηση και η ΝΔ επιχειρούν το μπάζωμα των ποινικών τους ευθυνών» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζ. Κωνσταντοπούλου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». «Αυτό που επιχειρείται και σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, είναι το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών, η υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των Τεμπών και η συγκάλυψη των ευθυνών με συσκότιση των συνθηκών διάπραξης του εγκλήματος» είπε η κα Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, μίλησε για παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της στην επιτροπή, καθώς και για «μπούλιγκ» που υπέστη από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε, «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

Τόνισε επίσης ότι «αυτό που διαπράττεται αυτή τη στιγμή είναι αυτοτελώς αξιόποινο. Το προεδρείο της επιτροπής, και οι βουλευτές που συμπράττουν στην συγκάλυψη και στην έκδοση ενός πορίσματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πρόσωπα δηλαδή ο κ. Καραμανλής, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντόπουλος, είναι αξιόποινη πράξη και ελέγχεται» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Προανήγγειλε, δε, ότι ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων θα βρεθεί αύριο ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να επιληφθεί «και αυτών των ενεργειών συγκάλυψης».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πατρινό Καρναβάλι: Μόνο την Παρασκευή τουλάχιστον 170 δρομολόγια ΚΤΕΛ

Πάτρα: Λουκέτο σε καφενείο για 195 ευρώ – Τι υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια

Ιατροδικαστική Πατρών: «Πράσινο φως» για έρευνα 250 «άγνωστων» θανάτων – «Φωνές» Ιατροδικαστών για το φρένο Καρακούκη

Σοκάρει θύμα revenge porn για τον εφιάλτη που ζει από τα 14 της – «Θα σε ξεφτιλίσω, θα σε κάνω να αυτοκτονήσεις» ΒΙΝΤΕΟ