«Εξοδούχοι» Πάσχα: Οπου φύγει φύγει από την Πάτρα – Επιπλέον δρομολόγια σε ΚΤΕΛ, «γεμάτο» το πλοίο για Ιόνιο

Η μεγαλύτερη έξοδος από ποτέ φέτος για το Πάσχα. Αυξημένη κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και στο λιμάνι της Πάτρας για όσους εξορμήσουν σε Κεφαλονιά – Ιθάκη.

«Εξοδούχοι» Πάσχα: Οπου φύγει φύγει από την Πάτρα - Επιπλέον δρομολόγια σε ΚΤΕΛ, «γεμάτο» το πλοίο για Ιόνιο

Για τη μεγαλύτερη έξοδο Πάσχα των τελευταίων ετών, ετοιμάζεται η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, λαμβάνοντας από αύριο Μ. Πέμπτη 21/4/2022 κιόλας έκτακτα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των μεγάλων οδικών αξόνων.

Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων, στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ακρίβεια στις μετακινήσεις και στα καύσιμα, δεν φαίνεται να είναι ικανή να ανακόψει το μεγάλο κύμα των εκδρομέων που σκοπεύουν να γιορτάσουν φέτος την Ανάσταση και το Πάσχα, στους τόπους καταγωγής τους.

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, η κίνηση είναι ήδη αυξημένη από την προηγούμενη εβδομάδα. Από την Παρασκευή προστίθενται περισσότερα δρομολόγια στις γραμμές προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες, που φέτος, μετά από τις διαδοχικές καραντίνες της τελευταίας διετίας, επιδιώκουν να βρεθούν ξανά στα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια.

Το πρώτο κύμα αναχωρήσεων, αφορούσε χιλιάδες φοιτητές που έφυγαν ήδη από την Πάτρα προς τους τόπους καταγωγής τους, για να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους και να γιορτάσουν μαζί τις άγιες ημέρες.

Αυτή την εβδομάδα, η ροή της κίνησης αντιστράφηκε με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στην αναχώρηση επιβατών από τον σταθμό Κηφισού προς την Πάτρα.

Από χθες, τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αναχωρούν γεμάτα από Αθήνα και από την Μ. Πέμπτη θα επιστρατευθούν και επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετηθεί το κοινό, καθώς φέτος αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση, τόνισε το μέλος της διοίκησης, Ηλίας Οικονομόπουλος.

Μέχρι στιγμής, η κίνηση στα ΚΤΕΛ παρουσιάζει αύξηση 10-15%, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή και να φτάσει το 30%.

Πολλοί προτιμούν φέτος, τις Υπεραστικές γραμμές λεωφορείων, για να γλυτώσουν τα μεγάλα έξοδα μετακίνησης. Ενα ταξίδι μετ΄επιστροφής με ΙΧ αυτοκίνητο από την Αθήνα στην Πάτρα, ξεπερνά πλέον τα 100 ευρώ, για καύσιμα και διόδια, χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον έξοδα.

Επίσης, η αποστολή πακέτων με το ΚΤΕΛ σε συγγενείς στην Αθήνα, που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης είναι και φέτος αυξημένη, όχι βέβαια στα επίπεδα του 2020 ή του 2021, όταν λόγω της καραντίνας και των περιορισμών της κυκλοφορίας, είχε σημειωθεί καταιγισμός με αποστολές δεμάτων.

Πάσχα σε Κεφαλονιά – Ιθάκη

Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα, είναι τα νησιά του Ιονίου, καθώς τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις και η κατανυκτική ατμόσφαιρα τις ιερές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, τα κάνουν μοναδικό προορισμό.
Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να είναι η επιβατική κίνηση στη γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη. Στην αύξηση αυτή, συμβάλλει η επανεκκίνηση της γραμμής των δρομολογίων από το λιμάνι της Πάτρας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Από σήμερα, τα δρομολόγια αναμένεται να είναι γεμάτα από το λιμάνι της Πάτρας, ενώ η Levante Ferries ανακοίνωσε έκτακτα δρομολόγια από την Κυλλήνη προς και από το νησί της Κεφαλονιάς, προκειμένου να διευκολύνει τους ταξιδιώτες των εορτών του Πάσχα.

> Στις 21 Απριλίου Μ. Πέμπτη από Σάμη προς Κυλλήνη στις 17.45 μ.μ. και από Κυλλήνη προς Σάμη στις 20.30 μ.μ.
> Στις 26 Απριλίου Τρίτη μετά το Πάσχα, από Σάμη προς Κυλλήνη στις 17.45 μ.μ. και από Κυλλήνη προς Σάμη στις 20.30 μ.μ.

Πάσχα και Πρωτομαγιά αυξάνουν τους ελέγχους

Δύο χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη «έξοδο» των πολιτών στις Εθνικές Οδούς της χώρας για τις πασχαλινές διακοπές, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για την καλύτερη οργάνωση στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Οπως έγινε γνωστό, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε από τις προηγούμενες ημέρες έως και τις 3 Μαΐου, στη λήψη αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει:
– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
– Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους, όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
– Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
– Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
– Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:
– Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
– Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
– Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
– Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ολύμπια Οδός: Καλό Πάσχα με ασφαλείς μετακινήσεις

Μετά από 2 χρόνια, με περιορισμούς στις μετακινήσεις, έχουμε ξανά την ευκαιρία να επιστρέψουμε το Πάσχα στις αγαπημένες μας επαρχιακές πόλεις και τους τόπους καταγωγής. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται αυξημένη κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα μα ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού», η κυκλοφορία αναμένεται να κορυφωθεί.
Κατά την έξοδο:
– Τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 14:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ και
– τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα
Κατά την επιστροφή
– Τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 22:00 το βράδυ και
– την Τρίτη του Πάσχα, από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των ωρών αιχμής, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο. Προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί στο ύψος του κόμβου Μεγάρων (ΧΘ 38,5-39,5), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανακατασκευής παλαιών τεχνικών του αυτοκινητοδρόμου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 912/01.03.2022, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, και συγκεκριμένα από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά τις ημέρες εξόδου και επιστροφής, ως εξής:
– Στο ρεύμα εξόδου (προς Πάτρα) τη Μ. Πέμπτη από 15:00 έως 22:00 και τη Μ. Παρασκευή από 06:00 έως 16:00.
– Στο ρεύμα εισόδου (προς Αθήνα) τη Δευτέρα του Πάσχα από 12:00 έως 22:00 και την Τρίτη του Πάσχα από 11:00 έως 23:00.
Χρήσιμες συμβουλές

Για τη διευκόλυνση των οδηγών, η «Ολυμπία Οδός» υπενθυμίζει μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλούς μετακίνησης:
– Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φλας και πίεση των ελαστικών).
– Συμβουλευόμαστε την Πρόβλεψη Κυκλοφορίας για τις επόμενες τρεις μέρες στην ιστοσελίδα www.olympiaodos.gr :
https://www.olympiaodos.gr/operation/Stathmoi-Diodion-Provlepsi-Kykloforias/

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σπιράλ: Προβληματισμός και ανησυχία για τη μαρίνα
Η ανάπλαση Λαδόπουλου προχωρά και θα αλλάξει την μορφή της Πάτρας - Τι ανακοίνωσε ο Φαρμάκης
ΠΑΣΟΚ με νέο κόσμο, παλμό αλλά και «βέλη» - Τι λένε νέοι Αχαιοί που συμμετείχαν στο Συνέδριο
Μπονάνος: «Ημέρα Εθνικής αφύπνισης και ιστορικής μνήμης για την γενοκτονία σε βάρος των αδερφών μας Ποντίων»