Facebook μια ψευδαίσθηση ελευθερίας

Ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, είναι Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος

Δέχτηκα ομαδική επίθεση φανατικών χριστιανών απλώς διότι ανέβασα μια φράση του Αγίου Αυγουστίνου με ξεκάθαροαντιφεμινιστικό περιεχόμενο με την πηγή της, wikipedia.

Στην ιταλική αυτή ομάδα διαλόγοu περί φιλοσοφίας συμμετέχουν πάνω από 150.000 μέλη. Εγώ συμμετείχα βάζοντας τον σύνδεσμο Βικιπαίδεια και παραθέτοντας μέρος της βιογραφίας του και μιας φράσης του, όχι για να προκαλέσω μίσος κατά των γυναικών, αλλά αντίθετα για να στηρίξω το φεμινιστικό κίνημα καταδεικνύοντας το λογικό σφάλμα του Αγίου Αυγουστίνου. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να προκληθεί το αίσθημα των χριστιανών πιστών φανατικών που θεώρησαν το λήμμα Βικιπαίδεια προσβολή κατά του Αγίου τους. Οργανώθηκαν λοιπόν και έγιναν μαζικές ομαδικές αναφορές για σπαμ, ενόχληση, δηλώσεις μίσους, ψεύτικο προφίλ και άλλες καταγγελίες εναντίον μου. Με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί αμέσως ο αλγόριθμος facebook και να μπλοκαριστεί το προφίλ μου για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες, αυτή τη φορά για τρεις ημέρες.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες επικοινωνίας που έκανα με την πλατφόρμα facebook για να επιβεβαιωθεί ο δόλος εναντίον μου, δεν κατάφερα απολύτως τίποτα. Διαπίστωσα και πάλι πως δεν υπάρχει τρόπος διαλόγου με το επιτελείο facebook για να διορθωθεί μια λάθος εκτίμηση παράβασης του κανονισμού λειτουργίας. Στην προκειμένη περίπτωση εγώ αμύνθηκα τα δικαιώματα των γυναικών από την επίθεση φανατικών θρησκευόμενων που τις θεωρούν κατώτερες ως προς τους άνδρες δικαιώνοντας έτσι την απαγόρευση χρίσματος τελετουργίας σε καθολικές γυναίκες από τον Πάπα.

Πρακτικά το facebook λειτουργεί σαν τυφλός οργανισμός που κατά ομάδες αυτοδιαχειρίζονται το δίκαιο μεταξύ τους μετρώντας τα report και κάθε κλειστή αγέλη, με τη δική της βάρβαρη αυτοδιαχείριση, χειραγωγεί τον χρήστη και τον εξομοιώνει, τον αφομοιώνει στην εκάστοτε ομάδα μέσα από την οποία λειτουργεί περιστασιακά, λειτουργεί σαν Προκρούστεια κλίνη. Καταργώντας όμως την ελευθερία του και στις άλλες ομάδες διαφορετικής φιλοσοφίας και στην προσωπική του φιλοσοφία, που δεν ανήκει σε καμιά ομάδα.

Με απλά λόγια αν βρεθεί ένας Παναθηναϊκός σε ομάδα φανατικών Ολυμπιακού για να περιγράψει μια φάση αγωνιστικής προσπάθειας μέσα στο γήπεδο, θα τον καταγγείλουν οι Ολυμπιακοί για ενόχληση, σπαμ, ψεύτικο προφίλ κλπ κλπ για να τον σιγάσουν και να τον μπλοκάρουν με προφανή δόλο. Όχι μόνο στη συγκεκριμένη ομάδα όμως, αλλά από το Facebook συνολικά! Του στερούν πρόσβαση όχι στην ίδια την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά σε όλη την πλατφόρμα! Τον λογοκρίνουν όχι στην ομάδα Ολυμπιακών που διαμαρτύρονται κάποιοι γιατί ο τύπος είναι Παναθηναϊκός, αλλά στον δημόσιο λόγο γενικώς και αορίστως, ακόμα και στην ομάδα του Παναθηναϊκού!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ας γνωρίζετε λοιπόν πως εδώ βασιλεύει ήδη ο σκοταδισμός της λογοκρισίας του χάους, που με το άλλοθι της ψηφιακής μαθηματικής τεχνητής νοημοσύνης, των απρόσωπων αλγορίθμων δηλαδή, ιδιοκτησίας κάποιας εταιρείας, επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών, με μονοπωλιακή σχέση ιδιωτικού συμβολαίου, τη δωρεάν διάθεση της πλατφόρμας με την υποχρέωση υπακοής στον κανονισμό λειτουργίας, που δεν επιδέχεται κριτικής και απολογίας. Απόλυτη αυθαιρεσία, καθαρή δικτατορία της μαθηματικής ηλιθιότητας με μονοπωλιακή κερδοσκοπία!

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ