Φινλανδία: H Ρωσία ετοιμάζεται για μια «μακρά σύγκρουση με τη Δύση»

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει μια μόνιμη και βασική στρατιωτική απειλή για την Ευρώπη.

Φινλανδία: H Ρωσία ετοιμάζεται για μια «μακρά σύγκρουση με τη Δύση»

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ρωσία ετοιμάζεται για μια «μακρά σύγκρουση με τη Δύση» και ζήτησε περισσότερες δαπάνες και συντονισμό όσον αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε σε σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα πως η εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα «ανούσιο βήμα» και πως η Ρωσία θα αναπτύξει στρατεύματα και συστήματα καταστροφής στα σύνορα με τη Φινλανδία μετά την ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία.

Φινλανδός Πρωθυπουργός: Η Ρωσία αντιπροσωπεύει μια μόνιμη και βασική στρατιωτική απειλή για την Ευρώπη

Ο Όρπο είπε στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η Ρωσία ετοιμάζεται προφανώς για μια μακρά σύγκρουση με τη Δύση και αντιπροσωπεύει μια μόνιμη και βασική στρατιωτική απειλή για την Ευρώπη».

Ο browser σας δεν υποστηρίζει το tag βίντεο.https://pelop.gr/wp-content/uploads/2026/06/NOUNOU-PAGOSMIA-MERA-GALAKTOS-POTIRI-2026-22_4mb.mp4

«Αν εμείς, ως ενωμένη Ευρώπη, δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτήν την πρόκληση, τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα με κίνδυνο και την επερχόμενη απειλή επίθεσης».

Ο Όρπο, η χώρα του οποίου συνορεύει με τη Ρωσία, κάλεσε την 27μελή Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες και είπε πως η Ένωση πρέπει να φροντίσει την άμυνά της.

«Δεν είναι ανίκητη η Ρωσία»

«Η Ρωσία δεν είναι ανίκητη», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης σήμερα τη Δύση πως η Ρωσία είναι από τεχνική άποψη έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο και πως αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, αυτό θα θεωρηθεί ως σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Σύμφωνα με το iefimerida, ο Φινλανδός πρωθυπουργός είπε επίσης πως η ασφάλεια της ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«”Όπλο” εναντίον της Φινλανδίας η μετανάστευση»

Η Ρωσία έχει «μετατρέψει σε όπλο» εναντίον της Φινλανδίας τη μετανάστευση και αυτό είναι απαράδεκτο, είπε ακόμη ο Όρπο.

«Η Ρωσία ωθεί υπηκόους τρίτων χωρών προς τα ανατολικά σύνορά μας, αυτό δεν είναι αποδεκτό», είπε ο Φινλανδός πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Θα «βρέξει»… μόνο ξεφάντωμα και Σαρακοστιανά – Θετική η πρόγνωση στην κορύφωση του ξεφαντώματος

Πάτρα: Αποσωληνώθηκε το 30 ημερών βρέφος – Τι αναφέρουν οι νέες πληροφορίες

Πάτρα: Ετοιμος να γράψει ιστορία απόψε ο Προμηθέας – Τα μέτρα ασφαλείας για την αναμέτρηση με την Χάποελ Χολόν και η απαγόρευση

«Υποβιβασμός» στην ΕΡΤ-3 του Πατρινού Καρναβαλιού! Πλήγμα στο κύρος και τη φήμη της κορυφαίας γιορτής της Πάτρας

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης για όλες τις κατηγορίες ζήτησε η εισαγγελέας

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125