Φόρμουλα 1: Πρώτη νίκη για την Ferrari φέτος με τον Χάμιλτον
Ο Βρετανός, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, κέρδισε για πρώτη φορά με τη Ferrari σε Grand Prix, στην 31η εκκίνησή του με τη Scuderia.
Μια στρατηγική νίκη, την 106η της καριέρας του, πέτυχε στη Βαρκελώνη ο Λιούις Χάμιλτον, στο 7ο Grand Prix της Formula 1.
Ο Βρετανός, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, κέρδισε για πρώτη φορά με τη Ferrari σε Grand Prix, στην 31η εκκίνησή του με τη Scuderia.
Ήταν και η πρώτη νίκη της Ferrari έπειτα από τη νίκη του Κάρλος Σάινθ στο Grand Prix του Μεξικού τον Οκτώβριο του 2024, ενώ για τον Χάμιλτον ήταν η πρώτη του νίκη από τον Ιούλιο του ίδιου έτους στο Βέλγιο.
Φαινόταν από τα δοκιμαστικά και με τη δεύτερη θέση που είχε στην εκκίνηση, ότι δεν θα αργήσει να έρθει η πρώτη νίκη της Ferrari, έπειτα από δύο σερί δεύτερες θέσεις σε Καναδά και Μονακό, αλλά για να το πετύχει ο Χάμιλτον χρειάστηκε να δουλέψει με τη στρατηγική, να κάνει τρία πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών, και να εκμεταλλευτεί το VSC, από την εγκατάλειψη του Αλόνσο με την Aston Martin.
Στον αγώνα ο Ράσελ ήταν μπροστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας με τη Mercedes από την pole position, ενώ ακολουθούσε ο Χάμιλτον, με τον Σαρλ Λεκλέρ και την άλλη Ferrari να ανεβαίνει 6ος από τη 10η θέση στην εκκίνηση, επειδή χθες χτύπησε το μονοθέσιο στο τέλος των δοκιμαστικών.
Ο Αντονέλι, επικεφαλής του πρωταθλήματος, με την άλλη Mercedes ήταν τρίτος, κι όταν η Ferrari έπαιξε με τη στρατηγική των ελαστικών, η κόντρα μεταξύ Ράσελ και Αντονέλι, επέτρεψε στον Χάμιλτον να πλησιάσει, έχοντας ανέβει θέσεις, κι όταν στον 41ο γύρο είχαμε το VSC για τον Αλόνσο, και το πιτ στοπ του Νόρις που ήταν τρίτος, τότε ο Χάμιλτον πέρασε μπροστά λέγοντας «μπράβο παιδιά» στην ομάδα του.
Η Mercedes δεν είχε αντίδραση και η εγκατάλειψη του Αντονέλι 5 γύρους πριν το φινάλε, από πρόβλημα στο μοτέρ της Mercedes, έδωσε τη δεύτερη θέση στον Ράσελ, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, με τον Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull – Ford να τερματίζει 4ος, ενώ ο Ισάκ Χάτζαρ με το άλλο αυστριακό μονοθέσιο ήταν 6ος, έχοντας μπροστά τον Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren.
Εγκατέλειψε και ο Λεκλέρ 4 γύρους πριν το τέλος με υδραυλικό τιμόνι στη Ferrari.
Το δίδυμο των Alpine, Πιέρ Γκασλί και Φράνκο Κολαπίντο, ήταν στην 7η και 8η θέση, με το δίδυμο των Racing Bulls, Λίαμ Λόουσον και Άρβιντ Λίντμπλαντ, να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
