Φωτιά στην Οινόη: Βελτιωμένη η εικόνα, αλλά η μάχη συνεχίζεται – Επιχειρούν 210 πυροσβέστες και 29 εναέρια μέσα
Το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Καραούλι – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά το μήνυμα του 112
Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Σφάκα, κοντά στην Οινόη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν τη μάχη για την πλήρη οριοθέτησή της. Παρότι μετά τις 19:00 η εικόνα παρουσίασε αισθητή βελτίωση, εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες κυρίως εντός της δασικής περιμέτρου.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 15:30 και, σύμφωνα με την Πυροσβεστικό Σώμα, δεν απειλεί άμεσα κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, με το μέτωπο να κινείται προς την περιοχή του Καραούλι.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά και πλέον στο σημείο επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 45 πυροσβεστικά οχήματα, πλήθος εθελοντών και εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας.
Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού 19 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο χρησιμοποιούνται για τον συντονισμό των επιχειρήσεων. Παράλληλα, υδροφόρες της Περιφέρεια Αττικής και του Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και μηχανήματα έργου, συμβάλλουν στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και στην υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων.
Ο επιχειρησιακός συντονισμός πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ στην περιοχή έχει αναπτυχθεί και κινητό κέντρο επιτήρησης με drone για τη συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της πυρκαγιάς.
Λίγο μετά τις 16:20 ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα, χωρίς ωστόσο να δοθεί εντολή εκκένωσης.
Ο δήμαρχος Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, δήλωσε ότι οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά προς περιοχή όπου δεν υπάρχουν κατοικίες, γεγονός που έχει συμβάλει στην αποφυγή άμεσου κινδύνου για οικισμούς.
Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο που πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο παραμένει υπό διερεύνηση, καθώς το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και η Αστυνομία εξετάζουν καταθέσεις και διαθέσιμο οπτικό υλικό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Οινόη της Περιφερειακής Ενότητας #Δυτικής_Αττικής
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 5, 2026
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
