Φωτιές στην Ελλάδα: Σχεδόν 200 ώρες πτήσης στη μάχη με τις φλόγες ελικόπτερα και αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Πολεμική Αεροπορία, όπως και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στο έργο της δασοπυρόσβεσης, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το σχέδιο «Δευκαλίων» για αυτόν τον σκοπό.

chinook kados

Άλλες 187,2 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας στην προσπάθεια κατάσβεσης των μετώπων της φωτιάς σε όλη τη χώρα.

Η Πολεμική Αεροπορία, όπως και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στο έργο της δασοπυρόσβεσης, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το σχέδιο «Δευκαλίων» για αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τις δύο προηγούμενες ημέρες, πτήσεις πραγματοποίησαν πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, CL-215 και PZL, αλλά και 1 ελικόπτερο B-212 και 1 UAV, εκτελώντας αποστολές αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης, στο πλαίσιο της συνδρομής τους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Δέος προκαλούν οι εικόνες από τις φωτιές που δημοσίευσε σε βίντεο η Πολεμική Αεροπορία την περασμένη Παρασκευή. Σε αυτό φαίνονται κατά πάσα πιθανότητα εικόνες από το πύρινο μέτωπο στις Αφίδνες. «Συνεχίζουμε, για όσο χρειαστεί!» είναι το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αεροδιακομιδή ασθενών με μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας
Την ίδια ώρα ένα αεροσκάφος C-27j μετέφερε 4 ασθενείς από την Πάρο, τη Μύκονο και τη Λήμνο στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα μετέφερε 1 ασθενή από την Αστυπάλαια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Στη μάχη της πυρόσβεσης οι Ενοπλες Δυνάμεις με στρατό, ελικόπτερα, drones
Συμπληρώθηκαν 6,8 ώρες πτήσης σε 2 αποστολές.

Το είναι το σχέδιο «Δευκαλίων»
Το σχέδιο «Δευκαλίων» είναι ονομασία που έχει δώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών με στόχο να περιορίζει σημαντικά την έκταση και τις αρνητικές συνέπειες ενός φαινομένου φυσικής καταστροφής.

Επιχείρηση κατάσβεσης με Σινούκ
Με το σύστημα «Δευκαλίων» καθίσταται δυνατή η οργάνωση και προετοιμασία, η συγκρότηση και η αποτελεσματική διεξαγωγή μιας επιχείρησης με το κύριο βάρος να δίνεται στο μέγιστο δυνατό συντονισμό των δυνάμεων και των μέσων που συμμετέχουν σε μία επιχείρηση αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η πτήση ελικοπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από τις φωτιές
Το «Σχέδιο Δευκαλίων» συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις στις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας της χώρας με ειδικά τμήματα κατάλληλα εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Η πτήση ελικοπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από τις φωτιές
Αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για τη διαχείριση Τμημάτων και Μέσων του Στρατού, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από το Σχέδιο Δευκαλίων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/foties-stin-ellada-ores-ptiseis-polemiki-aeroporia

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SEISMOS KRHTH 2
oaed1 compressor 8
nekros arkaloxori neo 1
SEISMOS KRHTH