Φωτήλας για 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας: “Σήμερα συμβάλλουμε όλοι μαζί στην διαφύλαξη του δημοκρατικού πολιτεύματος”

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, για την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ

Η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα τιμής για όσους συνέβαλαν γενναία στη δημοκρατική αφύπνιση της χώρας και τη μετάβαση στη Μεταπολίτευση. Σαν σήμερα ξεκίνησε η εποχή της «Μεταπολίτευσης», η λαμπρότερη  περίοδος της πολιτικής ιστορίας του ελληνικού κράτους. Σαράντα εφτά χρόνια μετά η Δημοκρατία δεν είναι πλέον μόνο η αδιαπραγμάτευτη βάση του πολιτεύματός μας αλλά συνιστά τρόπο ζωής και σκέψης. Έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων μας και όσες φορές και αν απειλείται πάντα νικά. Σήμερα συμβάλλουμε όλοι μαζί στην διαφύλαξη αλλά και την ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Ωστόσο η κατοχύρωση της δημοκρατικής ομαλότητας και η διαμόρφωση κλίματος εθνικής ενότητας είναι ένας διαρκής αγώνας κόντρα σε όλες τις ακραίες και αντιδημοκρατικές απόψεις και πρακτικές ορισμένων.

«Η δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης είναι η πιο προοδευτική. Γι’ αυτό έχει τον πιο προοδευτικό τύπο ανθρώπου»  Χέρμπερτ Σπένσερ

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2 0 0
iliadis
φωτο 3 2
vitrioli kexagioglou