Φρίκη στο Βόλο: Αδέλφια βρέθηκαν να ζουν μέσα σε σκουπίδια και περιττώματα ζώων

Σε σπίτι με μούχλα και περιττώματα ζώων διέμενε η 13χρονη που κατήγγειλε τον πατέρα της μαζί με τον αδελφό της

Βόλος

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για δύο ανήλικα αδέρφια στον Βόλο, που πλέον ζουν με τον πατέρα τους αφού η μητέρα έχασε την επιμέλεια με την κατηγορία της συνέργειας σε ασέλγεια.

Η μικρή κατηγόρησε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό, οποίος έχει την επιμέλεια της ίδιας και του 15χρονου αδελφού της τα τελευταία 6 χρόνια , ενώ από την κοινωνική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι αποκαλύφθηκε πως επικρατούσαν εντελώς ακατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώνουν παιδιά.

Σύμφωνα με το gegonota.news, πατέρας και παιδιά ζουν σε μια τρώγλη σε συνθήκες ακραίας παραμέλησης, με τα σκουπίδια να κατακλύζουν τον χώρο.

Βόλος

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος γιός δεν φοιτά στο Λύκειο και τον βοηθά στην δουλειά το ελαιοχρωματιστή πατέρα στις οικοδομές, ενώ κι η 13χρονη καταγράφει επίσης πολλές απουσίες στο σχολείο.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες της 13χρονης για ξυλοδαρμό από τον πατέρα της , στο Νοσοκομείο έγινε έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες και διαπιστώθηκε πως όντως υπήρξε. Ο ξυλοδαρμός δεν συνέβη την ημέρα της καταγγελίας της μικρής , αλλά είχε προηγηθεί, ενώ η εντολή που δόθηκε για κοινωνική έρευνα στο σπίτι της έφερε στο φως μια εικόνα ακατάλληλη για την διαβίωση παιδιών: Σκουπίδια, μούχλα, περιττώματα από γάτες παντού.

Οταν η μικρή κατήγγειλε τον πατέρα της , μεταφέρθηκε για φιλοξενία στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου και ο δικηγόρος της μητέρας δημιούργησε επεισόδιο ώστε να πάρει την 13χρονη, πράγμα που απαγορεύθηκε.

Η μητέρα τα τελευταία έξι χρόνια δεν είχε καμία επικοινωνία με τα παιδιά και εμφανίστηκε στην κόρη της μέσω instagram. Από την μητέρα αφενός έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια , αφετέρου θα δοθεί εντολή να διερευνηθεί και το δικό της κοινωνικό περιβάλλον στην Αθήνα όπου ζει, μετά τις επαφές που ανέπτυξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το παιδί.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή το παιδί μπορεί να παραμείνει στο oρφανοτροφείο για 90 ημέρες, χωρίς κανείς να αποκλείει πως θα μεταφερθεί για ένα διάστημα στο ίδρυμα και ο αδελφός της εάν προκύψουν στοιχεία.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments