Φυλακές «φρούριο» αποκτά η Πάτρα – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη οι εργασίες εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Σε φάση ολοκλήρωσης τρεις από τις έξι σκοπιές.

ΠΑΤΡΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων των φυλακών «Αγίου Στεφάνου» Πάτρας.

Το αντικείμενο της εργολαβίας συνολικού προϋπολογισμού 2.810.00 ευρώ, όπως είχε προ μηνών αποκαλύψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», αφορά στις εργασίες ολοκλήρωσης ημιτελούς κτιρίου της εξωτερικής φρουράς, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος χώρου αυτού, στην ανακατασκευή των έξι παλαιών περιμετρικών σκοπιών, στην ανακατασκευή της σκοπιάς πλησίον του κτιρίου της εξωτερικής φρουράς, στην ανέγερση νέας σκοπιάς πάνω από την κεντρική είσοδο του Καταστήματος Κράτησης, στην ανέγερση νέου φυλακίου Αστυνομίας και στον εκσυγχρονισμό των μαγειρείων και στην αποπεράτωση των ηλεκτρολογικών δικτύων στο κτίριο του υποσταθμού.

Ηδη τρεις από τις έξι σκοπιές  βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης τους. Ανακατασκευάστηκαν με οπλισμένο σκυρόδεμα, επανακατασκευάστηκε η καμπίνα φύλακα, με σιδηρά κουφώματα, ανθεκτικά σε βολές πυροβόλων όπλων.

ΠΑΤΡΑ

Λίφτινγκ και στις σκοπιές, προστασία με αλεξίσφαιρα τζάμια

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στο εσωτερικό του ΚΚΠάτρας και συγκεκριμένα στους χώρους των μαγειρείων και στα αρτοποιείο. Μεταξύ άλλων, εκτελούνται παρεμβάσεις αντιμετώπισης των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στον φέροντα οργανισμό της οροφής, εξαιτίας των πολλαπλών διαρροών νερού (βιολογικούς παράγοντες, καθαριστικά). Στον α’ όροφο των φυλακών, εκεί όπου αρχικά προβλεπόταν η λειτουργία και εστιατορίου κρατουμένων, θα τοποθετηθούν καινούργια μηχανήματα και μαγειρικά σκεύη.

Το «λίφτινγκ» εντός και εκτός του Καταστήματος Κράτησης, στοχεύει στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της περαιτέρω εύρυθμης λειτουργίας του και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται περίπου στα 630 άτομα.

ΠΑΤΡΑ

«Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το έργο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, σ΄ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει παραδοθεί», δήλωσε στην «ΠτΔ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης «Αγίου Στεφάνου» Σταύρος Νιφόρας, επισημαίνοντας, ότι υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ήταν σε εκκρεμότητα από το 2004, καθώς προσέκρουε κατά κύριο λόγο σε θέματα τεχνικής φύσεως, που έπρεπε να ξεπεραστούν.

Η σύμβαση του έργου «Εκσυγχρονισμός και αποκατάσταση προβλημάτων στο ΚΚ Πάτρας -Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με φορέα υλοποίησης τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ» υπεγράφη στις 9 Ιουνίου του 2021, με τα  συνεργεία να πιάνουν δουλειά περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

 

ΠΑΤΡΑ

Ανθεκτικά ακόμα και σε βολές πυροβόλων όπλων τα νέα τζάμια στην καμπίνα του φύλακαΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΡΑ

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Φάκος
Γιώργος Φάκος
2 μήνες πριν

Μήπως είναι λίγα τα χρήματα για όλες αυτές τις εργασίες?


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ