Φυλακές Κορυδαλλού: Απόπειρα απόδρασης δύο κρατουμένων – Έκοψαν τα κάγκελα

Έρευνα διενεργείται στις φυλακές Κορυδαλλού

Φυλακές

Δύο κρατούμενοι φαίνεται πως προετοιμαζόταν για να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι δύο κρατούμενοι είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές πράξεις για να αποδράσουν κόβοντας τα κάγκελα.

Ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στη ΓΓΑΠ, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην τέταρτη πτέρυγα των φυλλακών Κορυδαλλού όπου και διαπιστώθηκαν τα παραπάνω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και σύμφωνα με κατευθύνσεις που εδόθησαν, στις 09/12/2022 και ώρα 22.30, πραγματοποιήθηκε έρευνα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού I και συγκεκριμένα στην Δ ́ πτέρυγα όπου κρατούνται δύο αλλοδαποί κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές πράξεις για να αποδράσουν κόβοντας τα κιγκλιδώματα.

Αναφέρεται ότι, σε όμορο κελί ανευρέθη συσκευή κινητού τηλεφώνου που πιθανόν να σχετίζεται με τις παραπάνω έκνομες ενέργειες, το οποίο και κατασχέθηκε. Προανάκριση για το ανωτέρω συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.