Γαλλία: «Εμπόλεμη ζώνη» το Παρίσι – 740.000 διαδηλωτές στους δρόμους στις σημερινές κινητοποιήσεις 

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό ζήτημα στη Γαλλία.

Γαλλία: «Εμπόλεμη ζώνη» το Παρίσι - 740.000 διαδηλωτές στους δρόμους στις σημερινές κινητοποιήσεις 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία για το φλέγον ζήτημα του συνταξιοδοτικού, με το Παρίσι να ασφυκτιά από τα επεισόδια και τις συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 740.000 διαδηλωτές βγήκαν σήμερα στους δρόμους από τους οποίους 93.000 στο Παρίσι, για τη 10η ημέρα η οποία σημαδεύτηκε από μείωση της συμμετοχής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στις 23 Μαρτίου, την προηγούμενη ημέρα διαδηλώσεων, σχεδόν 1,09 εκατ. πολίτες συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 119.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Γαλλία: «Εμπόλεμη ζώνη» το Παρίσι - 740.000 διαδηλωτές στους δρόμους στις σημερινές κινητοποιήσεις 
Το συνδικάτο CGT κάνει λόγο σήμερα για 450.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, αριθμός μικρότερος σε σύγκριση με την προηγούμενη κινητοποίηση.

Στο μεταξύ συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και μιας ομάδας αποτελούμενης από εκατοντάδες ανθρώπους σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι στην κεφαλή της διαδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις της τάξης παρενέβησαν για να διαλύσουν ταραξίες, ορισμένοι από τους οποίους λεηλάτησαν ένα κατάστημα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε ότι έγιναν 22 συλλήψεις.

Γαλλία: «Εμπόλεμη ζώνη» το Παρίσι - 740.000 διαδηλωτές στους δρόμους στις σημερινές κινητοποιήσεις 
Ορισμένοι, ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπα καλυμμένα λεηλάτησαν ένα κατάστημα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ή ψήλωσαν κάγκελα περίφραξης από δημόσιους χώρους λίγο πριν από την άφιξη της διασυνδικαλιστικής πομπής στην Πλας ντε λα Νασιόν, το τέλος της διαδήλωσης.

Οι δυνάμεις της τάξης έριξαν δακρυγόνα για να “διαλύσουν το μπλοκ”, να επιτρέψουν “την επέμβαση των πυροσβεστών” και να “διευκολύνουν την πομπή να προχωρήσει”, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Γαλλία: «Εμπόλεμη ζώνη» το Παρίσι - 740.000 διαδηλωτές στους δρόμους στις σημερινές κινητοποιήσεις 
Συνολικά 10.000 έλεγχοι έγιναν περιμετρικά της διαδήλωσης, πρόσθεσε η αστυνομική διεύθυνση.

Τουλάχιστον σε δύο τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από “street medics” (εθελοντές διασώστες), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο ένας, είχε τις αισθήσεις του, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ο άλλος που φορούσε ένα περιβραχιόνιο με το διακριτικό “PRESS” είχε ένα επιφανειακό τραύμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ζεράρ Νταρμανέν, 13.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες — εκ των οποίων 5.500 στο Παρίσι — κινητοποιήθηκαν για την 10η ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια “πρωτοφανής” δύναμη, όπως τη χαρακτήρισε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφίες Reuters

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ