Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός έχει αφανίσει δεκάδες οικογένειες Παλαιστινίων τεσσάρων γενεών – Οργή λαού κατά Νετανιάχου

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος προειδοποιεί πως ο χρόνος τελειώνει για τους ομήρους, επισημαίνοντας όμως πως γνωρίζει με βεβαιότητα ότι δεκάδες όμηροι είναι ακόμα ζωντανοί.

Λωρίδα της Γάζας

Ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων αποτελούμενες από τέσσερις γενιές έχει αφανίσει ο Ισραηλινός στρατός στη Γάζα. Σύμφωνα με έρευνα του Associated Press, τουλάχιστον 60 οικογένειες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και παιδιά, σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμούς των Ισραηλινών.

Παράλληλα, νέες επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν ανησυχία για εξάπλωση του μετώπου στον Λίβανο.

Η οργή του λαού στο Ισραήλ κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού φουντώνει μέρα με τη μέρα. Δεκάδες χιλιάδες πραγματοποίησαν πορεία στην Ιερουσαλήμ από την Κνεσέτ, έως το σπίτι του Νετανιάχου, απαιτώντας άμεσες εκλογές και την επιστροφή των ομήρων.

Το ήδη τεταμένο κλίμα πυροδοτούν οι ακραίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κνεσέτ και μέλους του κόμματος Λικούντ, που χαρακτήρισε τους διαδηλωτές παρακλάδι της Χαμάς. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Γκάντζ και Λαπίντ απαίτησαν την απομάκρυνσή του.

Πλέον, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαρτάται από τους υπερορθόδοξους και ακροδεξιούς εταίρους μετά την παραίτηση του Γκαντζ, που σε συνδυασμό με τις πιέσεις από τον Μπεν Γκβιρ, στάθηκε η αιτία για τη διάλυση του πολεμικού συμβουλίου.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος προειδοποιεί πως ο χρόνος τελειώνει για τους ομήρους, επισημαίνοντας όμως πως γνωρίζει με βεβαιότητα ότι δεκάδες όμηροι είναι ακόμα ζωντανοί.

Στη Γάζα, οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Ράφα συνεχίζονται με οδομαχίες και επιθέσεις από την Χαμάς, με τον Ισραηλινό στρατό να ισχυρίζεται ότι ελέγχει περίπου το 60% της πόλης. Νέος βομβαρδισμός που σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων κατοίκων. Σύμφωνα με έρευνα του Associated Press, ολόκληρες μεγάλες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί στην Γάζα με τουλάχιστον 60 να έχουν χάσει τουλάχιστον 25 μέλη – άλλες ακόμα και 50 από τους βομβαρδισμούς.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Έιμος Χοχστιν εξέφρασε την ανησυχία πως ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι πλέον ορατός και η μόνη λύση είναι μία συμφωνία κατάπαυσηε πυρός στην Γάζα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ο Κασσελάκης ζητά παρέμβαση εισαγγελέα: «Να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα»

Λύτρας: «Δεν επινόησα το αφήγημα ότι η σύζυγός μου έπεσε από στις σκάλες, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια»

Εφυγαν τραπεζάκια χωρίς δημοτικά τέλη, «Ο δήμος Πατρέων χάνει 160.000 ευρώ σε έσοδα» λέει η Εστίαση

Hot-Dry-Wind: Το φαινόμενο που ανεβάζει τη θερμοκρασία πάνω από το κανονικό, «καυσωνικές» συνθήκες και στη Δυτική Ελλάδα