Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Δείτε την εντυπωσιακή φωταγώγηση της ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά τοπόσημα της ΕΕ, εντυπωσιακή ήταν η φωταγώγηση της καλωδιωτής γέφυρας στην Ελλάδα

Γέφυρα

Η Ημέρα της Ευρώπης είναι σήμερα και οι χώρες που ανήκουν στην ΕΕ φωταγωγούν εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα με τη σημαία της Ευρώπης, στέλνοντας στους πολίτες των κρατών-μελών το μήνυμα να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου για να κάνουν της Ευρώπη πιο ισχυρή.

Στην Ελλάδα εντυπωσιακή ήταν η φωταγώγηση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου -το βράδυ της 8ης προς 9η Μαΐου- σε μπλε και κίτρινους χρωματισμούς, ενώ στις οθόνες κατά την είσοδο στη γέφυρα εμφανίστηκε το μήνυμα «Αξιοποίησε την ψήφο σου, 9 Ιουνίου».

 

Δείτε το βίντεο από την εντυπωσιακή φωταγώγηση

Γέφυρα

 

Γέφυρα

 

Γέφυρα

 

Γέφυρα

 

Γέφυρα

Όλη η Ευρώπη φωταγωγεί μνημεία της

Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα φωταγωγήθηκαν το βράδυ της 8ης προς 9 Μαΐου σε όλες τις χώρες της ΕΕ: Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, το Κολοσσαίο στη Ρώμη και η Μεγάλη Πλατεία στις Βρυξέλλες ήταν μεταξύ των πολλών μνημείων σε ολόκληρη την ΕΕ που φωτίστηκαν για την Ημέρα της Ευρώπης. Στα κτίρια εμφανίστηκε το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας «Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα» ή η σημαία της ΕΕ.

Μεταξύ των κτιρίων-ορόσημων και μνημείων που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία ήταν και το δημαρχείο Λευκωσίας, η πλατεία Ελευθερίας στην Κύπρο, η γέφυρα Samuel Beckett και τα κτίρια του ιρλανδικού κοινοβουλίου στο Δουβλίνο, το δημαρχείο του Βίλνιους, το φρούριο St Angelo στη Βαλέτα, το προεδρικό μέγαρο στη Μπρατισλάβα, η πλατεία Cibeles στη Μαδρίτη και το ρουμανικό κοινοβούλιο στο Βουκουρέστι.

Δείτε βίντεο από διάφορες πόλεις της Ιταλίας

Σε αυτό το εγχείρημα, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ως ένα από το πιο εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, που μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η επιλογή της Γέφυρας και η υλοποίηση της δράσης ήταν μια συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με το Γραφείο του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Ελλάδα και τη Γέφυρα Α.Ε.

Επέτειος 20 ετών λειτουργίας για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – Το μήνυμα

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου, χτίζουμε τη γέφυρα που θα ενώσει τις μάχες των προηγούμενων γενεών για τη δημοκρατία με τις ελπίδες των νέων για μια καλύτερη, πιο ισχυρή, πιο συμπεριληπτική Ευρώπη του αύριο», δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει τελικά με την Boeing; – Πληθαίνουν τα περιστατικά

Μάκης Γιατράς στον Peloponnisos FM 104,1: «Η Ευρωλίγκα σε ελληνική ομάδα!»

Eurovision 2024: Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι λίγες ώρες πριν από τον β’ ημιτελικό

Ηλεία – Μαζική δηλητηρίαση: «Ένα μικρό κομμάτι προβατίνας φάγαμε και…» – Τι απαντά ο ιερέας

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ