Γεωργιάδης για ανατιμήσεις σε μάσκες: Βρήκαμε 16 sites που αύξησαν σε ένα βράδυ τις τιμές, 40%, 50%, 60%
Ηθικά απαράδεκτο χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδος πάνω στην πανδημία, μετά τις καταγγελίες για ανατιμήσεις στις μάσκες υψηλής προστασίας.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι ήδη έχουν βρεθεί 16 sites που ανέβασαν τις τιμές τους και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Αν δεν αποδείξουν ότι η αύξηση οφείλεται σε ανατίμηση της τιμής αγοράς τότε θα πρέπει να πληρώσουν το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιτρέπει ο νόμος.
«Έχουμε βρει 16 sites που αύξησαν ξαφνικά την τιμή τους. Όσοι το έχουν κάνει θα πρέπει να αποδείξουν ότι μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής αυξήθηκε η τιμή αγοράς… Τιμές, 40%, 50%, 60% σε ένα βράδυ! Είναι ηθικά απαράδεκτο να θέλει κάποιος να βγάλει υπερβολικό κέρδος πάνω στην πανδημία. Άλλο να κερδίζει ο έμπορος και άλλο να θέλει να κερδίζει μια ζωή. Εάν αγόρασε ακριβότερα από Πέμπτη βράδυ είναι νόμιμος. Αν δεν αγόρασε ακριβά από Πέμπτη βράδυ έως Παρασκευή είναι παράνομος», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του OPEN.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Heart Aerospace: Πέταξε το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ
Μέγα Σπήλαιο: Η ιστορική Μονή της Παναγίας που στέκει αγέρωχη στον βράχο εδώ και αιώνες ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά όπως οι γιαγιάδες: Το κόλπο των 20 λεπτών που απομακρύνει έως 98% των βακτηρίων
Νέο λογότυπο Instagram: Η αλλαγή μιας δεκαετίας που διχάζει το κοινό
Ζώδια Σήμερα 15/8: Χρόνια πολλά με χαρμόσυνα νέα και μεγάλη τύχη!
Κάθε πότε πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση στο κινητό και γιατί είναι σωτήριο;
Απαγόρευση social media: Ανατροπή στη Γαλλία από το ανώτατο δικαστήριο
