Γεωργιάδης για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Είναι ο ορισμός των ανθρώπινων λαθών» – ΒΙΝΤΕΟ

Όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Γεωργιάδης για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Είναι ο ορισμός των ανθρώπινων λαθών» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων «συνέβησαν τα εξής: ένας ακατάλληλος σταθμάρχης βρέθηκε σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι δύο συνάδελφοί του που έπρεπε να είναι στη θέση τους, ο ένας δεν προσήλθε καθόλου, άγνωστο για ποιο λόγο, και ο δεύτερος έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα γιατί του ζήτησε ο γιος του σουβλάκια.

Ο επόπτης που έπρεπε να δει ότι δεν είναι στη θέση τους, είχε πάει σε ένα τσιπουράδικο. Ο σταθμάρχης αντί να βάλει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν την ήξερε, το έκανε χειροκίνητα. Έβαλε το τρένο ανάποδα, δεν είδε την κονσόλα που του άναψε και του έλεγε ότι το έχει βάλει ανάποδα, ούτε το φωτεινό λαμπάκι. Δεν πάτησε το κουμπί για να σταματήσει και να φρενάρει τα τρένα. Εάν ακόμα συζητάμε για το αν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά».

«Ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τη γενική πολιτική ευθύνη για αυτήν την εικόνα που σας περιέγραψα. Η ευθύνη που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να τα βάλουμε επιτέλους με το «κακό» δημόσιο. Δεν είναι όμως όλο το δημόσιο «κακό». Στην υπόθεση των Τεμπών έχουμε και το «καλό» δημόσιο. Έχουμε το ΕΚΑΒ που πήγε στην ώρα του, την ΕΚΑΜ που ήταν εκεί, τα δημόσια νοσοκομεία που λειτούργησαν σωστά, δεν είναι όλο το δημόσιο για πέταμα».

Μιλώντας για την αντιπολίτευση, ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε πως «ποτέ δεν πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό εκείνης της τραγικής νύχτας στο Μάτι και του θεάτρου που έπαιξε πάνω στους νεκρούς. Το κατάφερε χθες. Ενώ συζητάμε για την κονσόλα και το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες ένα άλλο κτίριο, αυτό που ετοιμάζεται για να εγκατασταθεί το κεντρικό σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Και πήγε συνοδευόμενος από έναν υποτιθέμενο σταθμάρχη που είναι μέλος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και 13 χρόνια συνταξιούχος».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «πιστεύω πραγματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνον για τη μικροκομματική εκμετάλλευση αυτής της φοβερής τραγωδίας. Και παίρνω ως παράδειγμα αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο. Μίλησε ο κύριος Μητσοτάκης στο Μαρούσι και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση γιατί είπε για «θυσία» στα Τέμπη. Ακούστε τώρα τι είχε πει ο κύριος Τσίπρας: «Η θυσία του Παύλου Φύσσα έσωσε τον κόσμο από τη Χρυσή Αυγή».

Γιατί δεν έβγαλαν ανακοίνωση και για τον κύριο Τσίπρα αφού τους πειράζουν οι λέξεις; Ακούστε τώρα τι είχε πει και ο κύριος Ξανθός: «Η τραγωδία στο Μάτι είναι ευκαιρία αναστοχασμού». Μήπως έβγαλαν ανακοίνωση για τον Ανδρέα Ξανθό που έβλεπε το Μάτι ως «ευκαιρία»; Αν λέει ο Ξανθός τη λέξη «ευκαιρία» είναι καλό, αν τη λέει ο Γεωργιάδης είναι κακό. Σας τα λέω για να καταλάβετε πόσο ψεύτες και υποκριτές είναι».

Νίκος Φίλης, «Έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση συγκάλυψης και ψευδολογιών»
Ο κύριος Νίκος Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στον υπουργό Ανάπτυξης πως «η λειτουργία ενός συστήματος είναι συνάρτηση τεχνολογίας κ ανθρώπου. Και στα δυο ζητήματα έχουμε πέσει έξω. Στο θέμα της τεχνολογίας, μέχρι το 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση. Σήμερα μας διέψευσε ο ΟΣΕ». Ο ίδιος, δήλωσε πως «μέχρι το 2019 λειτουργούσε σύστημα τηλεδιοίκησης μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει τώρα. Κατεστράφη με μια πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2019 και δεν αποκαταστάθηκε. Υπάρχει πολιτική ευθύνη εκεί».

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως «το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας δε λειτούργησε. Γιατί; Εμείς το παραδώσαμε έτοιμο. Αυτό θέλει διαδικασίες για να λειτουργήσει». «Το 2019, είχαμε 25 σταθμάρχες στη Λάρισα, σήμερα είχαμε 10». «Έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση συγκάλυψης και ψευδολογιών».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ