Γεραπετρίτης: «Θα αναπληρωθεί το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά»

«Οι πολίτες βλέπουν για το συγκεκριμένο επτάμηνο την αναπλήρωση του 60% της αύξησης που είχαν» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Γεραπετρίτης: «Θα αναπληρωθεί το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά»

Αναφορικά με το Power pass ο υπουργός Επικρατείας και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε πως, «όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αναπληρωθεί το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά.

Αυτή η τοποθέτηση στηρίζεται σε συγκεκριμένα αντικειμενικά δεδομένα. Υπολογίστηκε από τους ανεξάρτητους φορείς εποπτείας και ρύθμισης ποια ήταν η επιπλέον επιβάρυνση, η οποία υπολογίστηκε περίπου στα 450 εκατομμύρια. Επί αυτής της βάσης το 60% αναπληρώνεται ήδη με την ενίσχυση, και μάλιστα υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί καθώς περιλαμβάνεται και ο Ιούνιος».

«Οι πολίτες βλέπουν για το συγκεκριμένο επτάμηνο την αναπλήρωση του 60% της αύξησης που είχαν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που λέγεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τα 600 ευρώ είναι ένα τεράστιο σφάλμα.

«Όλοι οι πολίτες θα δουν την αναπλήρωση στο 60%. Καμία χώρα δεν έχει αναπληρώσει όλες τις απώλειες που υπάρχουν εξαιτίας της αύξησης του ρεύματος. Αυτό θα ήταν εντελώς αδύνατο διότι όπως καταλαβαίνουν όλοι θα ήταν μια δημοσιονομική βόμβα. Η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ είναι η χώρα η οποία κατά αναλογία του ΑΕΠ έχει δώσει την μεγαλύτερη ενίσχυση στους πολίτες για την αναπλήρωση της ενεργειακής αύξησης. Αυτά είναι αντικειμενικά δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Να μην εκτροχιαστεί η ελληνική οικονομία

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπής στην εξαγγελία για έως 600 ευρώ αναπλήρωση και έως το 60%. «Επίσης είμαστε η χώρα η οποία ενίσχυσε με τα μεγαλύτερα ποσά τους πολίτες και αυτό κατέστη δυνατό εξαιτίας του γεγονότος ότι πηγαίνουν καλά τα οικονομικά μας μεγέθη» είπε.

«Όσος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται επιπλέον θα διοχετεύεται στους πολίτες και επιπλέον εμείς δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας» πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι τα πειράματα που έχουμε ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν με εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας με άκρατα επιδόματα τα οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, τορπιλίζουν την σταθερότητα της οικονομίας με αποτέλεσμα τεράστιες αυξήσεις φόρων, δεν θα τα δούμε από την παρούσα κυβέρνηση.

Τέλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας και κατέληξε λέγοντας «εμείς θα δουλεύουμε στην υπηρεσία των πολιτών, εξασφαλίζοντας πάντοτε την ενίσχυση των πιο ευάλωτων και την αυτάρκεια και αυτοδυναμία της χώρας».<p>Πηγή: <

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γεραπετρίτης - Βενιζέλος: «Στα μαχαίρια» για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών
Αμπντουλχαμίντ Χαν: «Σήκωσε άγκυρα» για την τοποθεσία των ερευνών μετά τη φιέστα Ερντογάν
Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει καταστραφεί το αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκη
Νέοι Γεωργοί: Παρέμβαση Φαρμάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη των επιλαχόντων