Για ομοφοβικά σχόλια κατηγορεί ο υφ. Πολιτισμού τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας…για τη γυναίκα «Μότσαρτ»

Εντονη υπήρξε η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου για τη παράσταση του Μότσαρτ και την επιλογή γυναίκας, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η γυναίκα Μότσαρτ και το γυναικειό φιλί επί σκηνής σε παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για παιδιά μετά τις αντιδράσεις γονέων και την απάντηση – δηλωση αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Λουκά Θάνου, προκάλεσε και την αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού,  Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Πάτρα: Σάλος με παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ για παιδιά – Η γυναίκα «Μότσαρτ» και το φιλί!

Ο κ. Θάνος μεταξύ άλλων άρχικά δήλωσε «Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των γονέων! Εχουν ένα δίκιο! Γιατί πραγματικά σας λέω, δεν ήταν πρόθεσή μου να βάλω μια γυναίκα, να κάνει τον Μότσαρτ. Δεν βρήκα όμως κατάλληλο άνδρα. Φυσικό είναι να αντιδράσουν έτσι κάποιοι γονείς. Καταλαβαίνω ότι κάποιους ανθρώπους τούς ενοχλεί. Ειδικά στη σκηνή εκείνη του γάμου, που η Μαρία Κίκινα, ως Μότσαρτ, κάνει χειροφίλημα στη σύζυγό της. Ομως δεν ήθελα να προκαλέσω. Και δεν θα το έκανα ούτε σε πειραματική σκηνή, πόσω μάλλον σε μία παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά.»

Σε επιστολή του κ. Γιατρομανωλάκη προς τον κ. Θάνο, αναφέρεται πως είναι εντελώς ανάρμοστο για άνθρωπο που κατέχει αξίωμα στον τομέα του πολιτισμού να απαντήσει με αυτό τον τρόπο προκειμένου να υπερασπισθεί την επιλογή του να χρησιμοποιήσει γυναίκα για αντρικό ρόλο.

«Είναι εντυπωσιακό με πόση ευκολία επιλέξατε να ολισθήσετε σε κατεξοχήν και βαθιά ομοφοβικές τοποθετήσεις, αντί να τεκμηριώσετε με καλλιτεχνικούς όρους τη διανομή των ρόλων, ή να δείτε σαν μία ευκαιρία τις ενοχλήσεις ορισμένων γονέων και/ή εκπαιδευτικών προκειμένου να τους εξηγήσετε φερ’ ειπείν ότι συχνά στο θέατρο, από την αρχαιότητα, το φύλο του ηθοποιού και το φύλο του ρόλου δεν ταυτίζονται.

Παρά τις όποιες ”διορθωτικές” σας ύστερες κινήσεις, δεν έχετε στα αλήθεια ανακαλέσει ή απολογηθεί για το ομοφοβικό σκέλος των δηλώσεών σας, ενώ παράλληλα εγκαλείτε τρίτους για ομοφοβία».

Πάτρα: Ο Λουκάς Θάνος απαντά στην «Π» για τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του για το γυναικείο φιλί στην παράσταση του «Μότσαρτ»

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments